Öis och Qviding slås inte ihop

FOTBOLL

Qviding vägrade namnbyte

Nej, det blir inget Örgryte Fotboll.

Klubbarnas styrelse kom inte överens och Qviding sa nej till ett namnbyte.

– Det är av respekt för de egna medlemmarna som vi fattat det här beslutet.

För snart två veckor sedan avslöjade Örgryte och Qviding att det fanns planer på att slå ihop klubbarnas elitverksamheter och bara dagar efteråt försattes Örgrytes Fotboll AB i konkurs. Planen var att i princip göra den automatiska degraderingen till ett slag i luften då Qviding skulle ta över Örgrytes plats i Superettan.

Qviding sa nej

Klubbarna har under de senaste veckorna utrett möjligheterna för ett samarbete men i dag kom beskedet att det inte blir någon sammanslagning. Till slut föll planerna – på grund av namnbytet.

– Det är av respekt för de egna medlemmarna som vi fattat det här beslutet. Teoretiskt har våra klubbar många beröringspunkter och chanser att kunna fungera bra i ett samarbete. Men det är lite för mycket hjärta i föreningslivet och lite för lite hjärna, säger Qvidings ordförande Joacim Nordh till GP.

"Klubbarnas unika särarter väger tyngre"

I ett pressmeddelande på Örgrytes hemsida skriver klubben:

"Trots att vi har identifierat ett antal potentiella samordningsvinster, anser vi ändå inte att fördelarna väger så tungt att det motiverar ett sammangående. Till sist vägde de båda klubbarnas egna identiteter och unika särarter tyngre."

Ett glatt besked för Qviding-supportrarna som för en dryg vecka sedan planerade en demonstration mot sammanslagningen. Eller åtminstone glädjande för den enda supporter som dök upp på klubblokalen vid Torpargatan vid den misslyckade demonstrationen.

Den lediga platsen som Örgryte lämnar efter sig i Superettan tillfaller alltså Qviding FIF, medan Öis kommer att spela i division 1 södra denna säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM