Skadekris i United inför Marseille-mötet

FOTBOLL

Åtta spelare borta – men de slipper möta fransmännens stjärna

Ryan Giggs, Rio Ferdinand, Anderson, Park Ji Sung, Antonio Valencia, Michael Owen, Owen Hargreaves, Jonny Evans...

... och först där tar Manchester Uniteds skadelista slut inför åttondelen mot Marseille i morgon.

När Manchester United mönstrade på planet till Marseille i dag för den stundande åttondelsfinalen i Champions League på Stade Vélodrome i morgon kväll gjorde man det utan ett hel drös med spelare som vanligtvis är givna i truppen.

Ryan Giggs, Rio Ferdinand, Anderson, Park Ji Sung, Antonio Valencia, Michael Owen, Owen Hargreaves och Jonny Evans stannade alla hemma. Anderson tvingades linka av i helgen när United mötte Crawley Town i FA-cupen och brassen kan bli borta så länge som två månader.

Mittbacken Rio Ferdinand har inte spelat sedan i början på februari och Nemanja Vidic, som börjar bli van vid att byta mittbackspartner, kommer sannolikt att spela tillsammans med Chris Smalling.

Tungt avbräck för Marseille

Ett jätteläge för Marseille med andra ord?

Nja, inte direkt.

Fransmännen har även de drabbats av ett par tuffa avbräck.

Anfallaren Andre-Pierre Gignac är definitivt borta från United mötet, ljumskskadan kommer hålla honom borta från spel i två veckor och han kan möjligtvis vara tillbaka till returen på Old Trafford.

Även anfallarna Loic Remy och Brandao samt yttern Mathieu Valbuena kämpar för att hinna bli spleklara till avspark i morgon kväll, 20.45.

ARTIKELN HANDLAR OM