Träffade Bajen i dag – väljer mellan två lag

FOTBOLL

Hammarby får hjälp att betala Runströms lön

Foto: LASSE ALLARD

Hammarby och Björn Runström träffades i dag i Stockholm för att slutförhandla, kan Sportbladet avslöja.

På bordet lade Hammarbys sportchef Gustaf Grauers ett erbjudande finansierat av externt kapital för att locka hem 26-åringen.

– Beslutet kommer vilken dag som helst, säger agenten Patrick Mörk till Sportbladet.

Sportbladet kan avslöja att det nu bara återstår ett hinder i Hammarbys försök att locka hem Bajen-ikonen Björn Runström. Ett lukrativt erbjudande från en liga utanför Europa är det som kan stoppa drömvärvningen.

”Träffades i dag”

– Han har två alternativ: antingen en ganska exotisk liga med väldigt bra villkor eller att komma hem och köra i Hammarby. Det beslutet är väldigt närstående och kommer vilken dag som helst, säger agenten Patrick Mörk.

I dag träffade Runström Hammarbys sportchef Gustaf Grauers i Stockholm för att slutförhandla.

– Jag har träffat Björn i dag men jag vill inte gå in på vad som sades, säger Grauers.

Men ni pratade om summor nu?

– Ja.

Ett stort hinder för klubben har tidigare varit att spelarbudgeten är full. Men enligt uppgifter till Sportbladet har klubben nu säkrat externt kapital.

”Vi har säkrat finansiering”

– Jag vill inte gå in på hur, eftersom det är en styrelsefråga, men det stämmer att vi har säkrat finansieringen, säger Grauers.

Runström förväntas nu ta ett beslut den kommande veckan.

– Det är de här två han väljer mellan nu. Alternativet vore att åka runt och försöka provspela och det känns inte bra. Det är bättre att han väljer det ena eller det andra istället, försöker komma igång och snyggar till sitt cv igen, säger Patrick Mörk.

Något Runström också har informerat Hammarby-ledningen om.

– Det har jag också förstått. Vi kan aldrig konkurrera ekonomiskt men vi kan konkurrera med kärlek och glädje, säger Grauers.

ARTIKELN HANDLAR OM