Hammarby en enda förlust från kvalspel

FOTBOLL

Ödesmatch avgör hela ödet

Förlust mot Jönköpings Södra på måndag och Hammarby tvingas kvala för att undvika division 1.

Det är förutsättningarna efter att ”Bajen” förlorat måstematchen borta mot Värnamo med 0-1.

– Det är bara att köra på det. Vi har fortfarande chansen, säger lagkapten Andreas Dahl i TV4 Sport.

Hammarby låg på kvalplats men hade allt i egna händer inför matchen mot Värnamo. Nu är läget mer prekärt än någonsin.

Claesson hjälte

Värnamos U21-landslagsman Viktor Claesson blev matchens ende målskytt efter en delikat framspelning från Abdul Khalili. 19-åringen löpte in bakom Hammarbys backlinje, fick bollen perfekt och lade in segermålet på ett tillslag.

Segern innebär att Värnamo med stor sannolikhet behåller sin plats i Superettan då de nu har fyra poängs försprång mot stockholmslaget på kvalplats. För Hammarbys del är de sista säkerhetsnäten och livlinorna nu borta. Det handlar om en match för klubbens överlevnad i Superettan – eller ett ödesmättat kval mot division 1.

– Jag hatar att förlora med uddamålet. Det ska inte krävas att de gör mål för att vi ska göra någonting, säger Andreas Dahl.

Ödesmatch

På måndag ställs klubben mot Jönköpings Södra på hemmaplan. Inför matchen är det just J-Södra som har platsen precis ovanför kvalstrecket, med tre poängs marginal och två måls bättre målskillnad till Hammarby.

Förlorar ”Bajen” den matchen är de klara för kval.

– Det är bara att köra på det. Vi har fortfarande chansen. Det är bara att ta sex pinnar de sista matcherna. Det går inte att gräva ner sig, det är bara att köra på, säger Dahl.

Serien avslutas sedan för Hammarby med match mot allsvenska aspiranten Ängelholm. Jönköpings sista match är mot Gif Sundsvall som då redan kan ha säkrat sin allsvenska plats.

ARTIKELN HANDLAR OM