Higuaín: ”Jag är lyckligast i världen”

Av: Johanna Frändén

Publicerad:

Real-anfallaren tillbaka efter den tuffa perioden

BARCELONA. Han har bytt ett halvårs skadeelände mot målsuccé i Real Madrid.

Nu berättar Gonzalo Higuaín om den tuffa tiden och känslan att vara tillbaka.

– Nu är jag lyckligast i världen, säger argentinaren till AS inför kvällens Champions League-möte med Lyon.

När Higuaín drabbades av ett diskbråck förra vintern tvekade Real Madrids läkarteam länge om en operation var nödvändig. När en månad gått beslutade man att ett ingrepp behövdes, säsongen var över för argentinaren, Real Madrid kallade in Emmanuel Adebayor och för Gonzalo Higuaín började en lång period av rehabilitering.

I somras uppstod flyttrykten när Higuaín ska ha velat förhandla upp sin lön, något Real Madrid inte var intresserade av.

Men Higuaín blev kvar i klubben och på säsongens inledande sju matcher har han gjort åtta mål, varav två hattrick i de senaste matcherna.

– Allt handlar om hårt arbete. Jag är världens lyckligaste man nu. Jag hoppas kunna fortsätta att betala tillbaka förtroendet jag fått från Mourinho och allt stöd från lagkamraterna med mål. Jag hoppas att jag ska skriva historia i den här klubben. Bara mina närmsta vet vad jag gått igenom sedan operationen, att de nu får se mig så här...säger Higuaín till AS.

Real två poäng före Lyon

I kväll möter Real Madrid Lyon i Champions Leagues gruppspel, och José Mourinho har en angenäm konkurrenssituation att hantera på strikerpositionen, där Karim Benzema varit förstaval i Higuaíns frånvaro.

– Att ha två anfallare i form är inget problem för mig. Ett problem hade varit att ha bara en eller ingen alls, säger Mourinho, som inför matchen mot Lyon öppnade för att hitta en lösning där både fransmannen och argentinaren finns med i startelvan.

Real Madrid leder sin grupp två poäng före Lyon, som man mött åtta gånger de senaste sex åren i turneringen och bara slagit en gång.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN