Chippen petad mot Holland

FOTBOLL

Så startar Sverige i kväll

Foto: Här är spelarna som ska ta Sverige till EM.

Helt avgörande match mot Holland klockan 20.15 i kväll.

Då levererar Erik Hamrén en bomb – och placerar Christian Wilhelmsson, som startade senast, på läktaren.

Här nedan ser ni startelvan.

Förbundskaptenen Erik Hamrén släppte startelvan strax efter klockan 14 i dag. Det blir en hel del ändringar från det lag som inledde 2–1-segern mot Finland senast.

Zlatan Ibrahimovic är avstängd och ersätts på topp av Johan Elmander. Ola Toivonen ersätter Elmander som släpande anfallare. Anders Svensson tar Rasmus Elms plats som defensiv mittfältare bredvid Kim Källström.

”Ska ligga som ett streck”

Elm flyttar ut på högerkanten och Sebastian Larsson byter till vänsterflanken.

– Tanken är att vi ska hålla blocket och att de defensiva mittfältarna inte ska ligga bredvid varandra så mycket. De ska ligga som ett litet streck i mitten, så att en är uppe och stöter och den andra hjälper våra mittbackar, säger players manager Marcus Allbäck till svenska fotbollförbundets hemsida.

Konsekvensen blir att Christian Wilhelmsson – som började som vänsterytter senast – går från en plats i startelvan till en plats på läktaren. Han får inte ens plats på bänken.

”Inget att förlora”

På svenska fotbollförbundets hemsida uttalar sig Marcus Allbäck om startelvan, men nämner inte ens att Wilhelmsson är på läktaren.

– Holland är ett av världens bästa fotbollslag, vilket är en fantastisk utmaning. Vi har inget att förlora, vi är redan i play off, säger Allbäck.

ARTIKELN HANDLAR OM