Barça har gått om Real i popularitet

FOTBOLL

BARCELONA. Barcelona har gått om Real Madrid i popularitet i Spanien för första gången i modern tid.

Det visar en undersökning som tidningen AS gjort runtom i landet.

Av 1 400 tillfrågade supportrar på de 20 Primera-arenorna i hela Spanien håller 44 procent Barcelona som ett av sina tre favoritlag. Samma siffra för Real Madrid är 37 procent, visar undersökningen som gjorts på Madridtidningen AS initiativ.

Ny tendens i Spanien

I stället säger 51 procent av de tillfrågade att Real Madrid är ett av de tre lag man tycker minst om i la liga, jämfört med 40 procent för Barcelona.

Siffrorna visar på en ny tendens inom spansk fotboll. I de senaste två liknande undersökningarna från 2002 och 2007 hade Real Madrid ett klart större stöd än Barcelona i hela Spanien, även om avståndet minskade mellan de två tillfällena.

Efter de två storklubbarna är Atlético Madrid och Valencia, båda med 18 procent av sympatierna, samt Athletic Bilbao, med 17 procent, Spaniens mest populära lag.

Real mer fientligt inställda

Undersökningen visar också att Real Madrids supportrar är mer fientligt inställda till Barcelona än tvärtom. Hela 97 procent av Madridanhängarna uppger att Barcelona är deras "mest hatade" lag, medan samma siffra för Barcelonas supportrar gentemot Real Madrid är 77 procent.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga