”Förväntar mig tackkort från Sverige efter VM”

Tränaren har lyft Seger – på tre månader

Caroline Seger
Caroline Seger

Augsburg. 2010 tränade hon fel och radade upp underprestationer.

Det hävdar Caroline Segers tränare, som med ett säreget program på tre månader lyft mittfältaren till yppersta världsnivå.

– Jag förväntar mig ett tackkort från Sverige efter VM, säger Aaran Lines till Sportbladet.

I oktober förra året opererade Sveriges lagkapten hälsenan. Det var punkten för ett debutår i USA med ett mål på 18 matcher.

Ett rent misslyckande, enligt tränaren Aaran Lines, som ändå värvade mittfältaren till sitt Western New York Flash.

Lines säger sig tidigt ha lokaliserat varför Seger, som draftades som nummer ett i världen 2009, inte nådde högre. Ett avancerat individuellt program sattes ihop, där Seger tragglade rehabövningar, teknik och så småningom fick nya taktiska direktiv.

”Byggde upp henne”

– Vi kunde inte göra mycket under off-season, men vi byggde upp henne, satte henne på en ny position och ändrade hennes träning, säger Lines.

Resultaten kom omgående. I slutet av mars spelade Seger sina första minuter för Flash, dagar senare comebackade hon i landslaget.

På de dryga tre månader som hon nu kunnat träna för fullt har hon återtagit sin roll som ankare på landslagets mittfält, där hon i dag är given mot Nordkorea. I USA ligger hon tvåa i skytteligan.

– Vi har gett henne alla verktyg hon behöver. Jag har ändrat taktiken så att hennes kvaliteter kommer till sin rätt och det otroliga arbete vi lagt vid sidan om syns tydligt nu. Jag förväntar mig ett tackkort från Sverige efter VM, säger Lines.

Caroline Seger ler när hon hör vad tränaren har sagt. Som förklaring till sitt lyft framhåller hon lagkamraterna, exempelvis Marta.

”Enkelt att spela där”

– Runtomkring är det helt andra spelare i Buffalo (hon använder det gamla klubbnamnet) än i Philadelphia. Och det handlar om självförtroende. Det har gått bra, det är enkelt att spela i Buffalo, och jag får ha en annan roll. Men när man går in i en turnering som den här kan jag inte tänka på det längre, säger hon.

Jag frågar för att uppbyggnaden i din nya klubb har tagit dig hit, trots att återkomsten bara var för tre månader sedan. Håller du med om att Thomas Dennerby ska skicka ett tackkort?

– Nej, det gör jag inte. Jag ska kunna nå den här formen, annars ska jag inte vara med i landslaget.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.