Skräckbilden

FOTBOLL

”Var dubbelt så stor innan”

Foto: Här är anledningen till att Helgi Danielsson inte spelat eller tränat den senaste tiden. Efter att ha fått en spark av Djurgårdens Mattias Jonson i premiären har han haft en kraftig blödning i vaden.

Undrar du varför inte Helgi Danielsson spelar i morgon, trots att allt skulle vara okej nu?

Räcker en bild som svar?

– Jag har varit här sedan 1995 och aldrig sett en värre blödning, säger naprapaten Tomas Fransson.

Blödningarna har spritt sig över hela vaden. Huden har gått över i blålila och gulgrön. Men en sak gör bilden här bredvid, som AIK:s naprapat Tomas Fransson låter Sportbladet publicera, ännu mer fascinerande.

– Fotot är taget ett par dagar efter skadan. Det är synd att vi inte tog ett precis efter han fick den, för då var den ännu värre, säger han.

”Har gått sakta”

Senaste tiden har Helgi Danielssons vad mått förfärligt. Förra onsdagen hoppade mittfältaren över träningen på Råsunda för att vara på gymmet. Då angavs att han var sliten efter en landskamp och snart skulle vara i spel igen. Sedan ställde han in Mjällbymatchen. Och i morgon mot Elfsborg är det lika kört.

– Det har gått sakta. Jag har inte tränat med laget sedan Djurgårdsmatchen. Det var då jag fick en spark av Mattias Jonson i första halvlek. Den var dubbelt så stor i vilan, men vi behandlade med mycket tryck. Dagen efter kunde jag inte gå. Det var blödningar och svullnader överallt, från knäet ner till foten, säger Danielsson.

”Den är extrem”

Att AIK-naprapaterna ens tog fram kameran är ovanligt, men vaden de hade framför sig var unik.

– Den var och är jättestor. Jag har varit här sedan 1995 och aldrig sett en värre blödning. Den är extrem, säger Fransson.

Hur behandlar ni den?

– Mycket laser. En timmes behandling per dag, vilket är mycket ovanligt.

Danielsson hoppas kunna spela matchen mot Gais nästa tisdag, men är tveksam.

– Jag har försökt få ut blodet med en minut varmt, en minut kallt. Nu kan jag cykla, men inte springa än, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM