”Marta en av mina lättaste värvningar”

1 av 5

avAnders Nilsson

FOTBOLL

Storklubben Paris Saint-Germain fick nej, precis som ekonomiskt starka Avaldsnes – trots lukrativa kontraktsförslag.

Världsstjärnan Marta valde en fortsättning i Sverige före pengarna och skrev på för FC Rosengård.

– Det är den lättaste värvningar jag gjort, säger Rosengårds sportchef Erling Nilsson.

Det var inte de ekonomiska förutsättningarna som styrde när Marta Vieira da Silva valde att skriva på för regerande mästarlaget FC Rosengård. Möjligheten att spela vidare i Sverige och att vara en del av Malmölagets satsning mot Europatoppen vägde tyngre.

– Laget har samma drömmar som jag, att vinna allt, säger Marta till TT.

Egentligen var värvningen av brasilianskan omöjlig för Malmöklubben. Rekryteringen rymdes inte inom ramarna för budgeten och Rosengård tackade nej när agenten Fabiano Farah tog kontakt.

Men Marta vilja att spela i Rosengård var starkare än och större än de ekonomiska kraven, vilket gjorde att drömvärvningen gick i lås.

”Inga problem”

– Det är nog en av de lättaste värvningar jag varit med om. Det är ju inga problem att rekrytera en spelare vill till oss och som dessutom är beredd att gå ner i lön för att göra det, säger Rosengårds sportchef Erling Nilsson.

Rosengård offentliggjorde värvningen av Marta under måndagen, men faktum är att affären har varit klar närmare ett par veckors tid.

– Det har varit klart och vi var lite oroliga att det skulle läcka ut, men det gick ju bra, säger Nilsson.

Marta är Rosengårds andra värvning från det Tyresö som gick i konkurs tidigare i juni (danskan Line Röddik Hansen var den första) och innebär att klubben nu fyllt ännu en lucka efter de fem spelare som lämnat tidigare i sommar.