Alms taktiska drag en flopp

FOTBOLL

Väisänen besviken: ”Jag skulle ha gjort det bättre”

1 av 2 | Foto: Sauli Väisänen fick chansen från start. Efter 21 minuter hade AIK släppt in tre mål.

ÖREBRO. Sauli Väisänen fick chansen från start i AIK:s mittförsvar mot Örebro.

Efter 2–4-förlusten var finländaren deppig.

– Jag skulle ha gjort det bättre, jag får lära av mina misstag, säger han.

AIK:s tränare Andreas Alm överraskade med laguttagningen i bortamatchen mot Örebro. Ordinarie mittbacken Per Karlsson ställdes åt sidan för nyförvärvet Sauli Väisänen, som gjorde en lovande debut som högerback mot IFK Göteborg för två veckor sedan.

Men i går fick 20-åringen en jobbig start. Efter 21 minuter hade Örebro gjort tre mål.

– Det var svarta minuter i början. Laget skulle ha gjort det bättre, jag skulle ha gjort det bättre. Jag är mycket besviken, säger Väisänen.

”Första 20 dödar oss”

AIK var nära att komma ikapp efter Henok Goitoms och Kennedy Igbonananikes reduceringar, men på övertid kontrade Ahmed Yasin in 4–2 till Örebro. AIK-förlusten innebär att det är sju poäng till serie­ledande Malmö FF.

– De första 20 minuterna dödar oss, det är tre skott och tre mål, bara drömträffar, säger mittbacken Alexander Milosevic som alltså fick en ny lagkompis vid sin sida.

– Vi har inte spelat ihop, men jag tycker att det är okej. De hade inte överdrivet mycket chanser förrän vi flyttar upp och det blir hawaiimatch.

Blev du överraskad över laguttagningen?

– Jag och Pertan har spelat hela säsongen, så det är klart man blir det. Men tränaren tar ut laget, det är en konkurrenssituation. Det är inget jag tänker på, man gör det bästa av situationen.

Ville stärka offensiven

Andreas Alm motiverar bytet som ett främst taktiskt drag.

– Vi ville lägga till ytterligare offensiv kraft. Sedan har Per spelat väldigt tätt och haft en del smärre känningar som gör att man inte vill mista honom över säsongen. Men framförallt vill vi stärka det offensiva spelet.

Per Karlsson:

– Tränaren ville testa Sauli, det är en konkurrenssituation och han ville rotera. Det är tråkigt att inte spela, men man vill det bästa för laget ändå.

Du är inte sliten?

– Nej. Jag har ju spelat alla matcher sedan uppehållet, men det har inte klagats på någonting. Men man kan inte säga så mycket eller ­göra någonting. Men jag mår bra.

ARTIKELN HANDLAR OM