Fick en lektion i brittisk fotboll

FOTBOLL

Sjögren: Spurs vann men har mycket kvar att lära

Vi hoppades på en fartfylld och energifylld anfallsfotboll från Tottenham.

Vi fick se West Ham ge dem en lektion i engelsk ligafotboll tagen direkt från skolgården.

Så engelsk att de inte kunde slå en straff, förlorade matchen och tillät en engelsk-portugis rädda Tottenham.

Tottenham värvade Southamptons succétränare Mauricio Pochettino för att få mer fart, press och intensitet till sitt lag. Den 42-årige argentinaren kom också till bord dukat med potential efter att Daniel Levy förra sommaren behandlat transferfönstret som en nysolad, medelålders och Volvo-körande svensk behandlar Ullared.

Saknade en reservplan

Där finns spelgeniet Christian Eriksen, lynnige Emmanuel Adebayor och den förra säsongen så låste teknikern Erik Lamela. Tottenham hoppades förmodligen att Pochettinos intensiva presspel skulle kunna vinna bollar tidigare och ge just de tre chansen att såga sig igenom försvaren i Premier League. I premiären blev de brutalt påminda om att det här är just Premier League.

West Ham satsade på tyngd och mobbade under inledningen av matchen de små kreatörerna i ”Spurs” som de äldre ”kamraterna” gör med förstaringarna på en internatskola. Tottenham fick inte en sekund på sig att bygga spel när Eriksen istället förvandlades till markeringsspelare i eget straffområde.

Tottenham hade inte kraften att stå emot och såg helt ut att sakna reservplan när lysande Mark Noble gång på gång stoppade gästernas försök att bygga spel genom mitten. Trots det får 27-åringen ta på sig skulden för att hemmalaget inte tog någon välförtjänt poäng då han rullade sin, hela vägen fram till avslutet så perfekta, straff utanför.

West Ham hade absolut god hjälp av spel med en man mer efter Kyle Naughtons hands men var lika uddlösa när de väl skulle avsluta som de var tunga i momentet innan när bollarna lyftes in och vanns i offensivt straffområde. Efter att domaren kvitterat de röda korten timmen in bjöds Tottenham tillbaka men de stackars skolpojkarna har fortfarande mycket kvar att lära.

Mobbarna står redo

Det dukade Bale-bordet står till Pochettinos förfogande och alla möjligheter finns där att göra något bra av dagens Tottenham. Problemet är att när de inte är tillräckligt skickliga för att på egen hand spela sönder kvalitetsmässigt sämre lag saknar tyngden för att stänga en match på annat sätt.

Till sist räddades de av att en 20-årig engelsman fostrad i Portugal bröt mönstret när Eric Dier sprang upp från sin försvarsplats, lurade en offsidé-fälla, frispelades av Eriksen och avgjorde – i den 93:e minuten.

West Ham ställde upp och spelade av en Premier League-match värdigt ett brittisk lag med tyngd, aggressivitet och en straffmiss. Tottenham skulle må bra av att även de emellanåt bli lite mer cyniskt brittiska och hitta en reservplan med mer kraft tills Pochettinos nya spel är på plats. Annars kommer mobbarna stå redo med peppisarna.

ARTIKELN HANDLAR OM