Mål och miljonregn för Malmö FF

Av: Fredrik Jönsson, Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

MFF är första svenska klubb att vinna en match i Champions League sedan 2000/01.

1 av 3

Malmö/Stockholm. Efterlängtade mål och seger – samt miljonregn.

Markus Rosenberg, 32, blev hjälte med två fullträffar mot Olympiakos.

– Jag vet inte riktigt vad jag tänkte efteråt, det slog slint. Det är bara lycka, säger anfallaren.

Det blev en himmelsblå succékväll i Malmö.

Markus Rosenberg bröt en negativ trend när han gjorde första svenska klubblagsmålet i Champions League sedan säsongen 2000/01.

I slutet av första halvlek - efter slarv i Olympiakos försvar – kunde Markus Rosenberg enkelt rulla in 1-0 till Malmö FF.

– Det första målet är ett ganska skönt turmål där de nästan bjuder på det. Jag springer ifatt försvararen efter en skarv från Isaac. Helt plötsligt får jag öppet mål och sätter den, säger Rosenberg.

Skrek efter straff

Bortalaget jagade kvittering under resten av matchen, och blev bland andra blåsta på en straff. Men i stället för en grekisk kvitteringa avgjorde MFF.

Med tio minuter kvar på klockan tryckte Rosenberg i sitt andra mål för kvällen, vilket gav Skåneklubben en 2-0-seger i Champions League.

– Pawel gjorde allt förarbete och jag fick öppet mål. Jag fick träff längst ut på tån, jag var väldigt trött där. Det var en snedträff, men de går in nu också. Just nu känns det väldigt bra, säger anfallaren.

Får nio miljoner kronor

Den här segern gör att MFF är trea i tabellen. Klubben får även en miljoner euro, drygt nio miljoner svenska kronor, för vinsten. Juventus leder grupp A före Atlético Madrid. Olympiakos ligger sist i gruppen där samtliga har tre poäng.

– Chanserna finns där, helt klart. Det sa vi i början också. Nu är det bara att ta nästa match, Atlético borta, det blir en tuff match, tror jag, säger Halsti och ler.

– Borta en poäng, då är man nöjd. Hemma tar man tre, det är vårt mål. Vi är på rätt väg, hemma är viktigast. Hemma kan vi ta tre poäng mot Atlético och Juve också.

– Vi gör en laginsats i dag igen som är otroligt bra. Det är laginsatsen som är det viktigaste. På pappret är alla lagen bättre än vi – Sparta Prag, Red Bull, Olympiakos – men vi gör det bra som lag och därför klarar vi av det. Och Robin Olsen har gjort det väldigt bra och håller nollan.

■ ■ ■

: ”Det är som en drog” – läs lång intervju med Markus Rosenberg här!

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.