Ny bitattack i League Two: "Var chockad"

FOTBOLL

Avstängd i fjol – på bettet igen

Foto: Joss Labadie.

Förra säsongen stängdes League Two-spelaren Joss Labadie av i tio matcher för att ha bitit en motståndare.

I går, mot Stevenage, var det dags igen.

– Vår spelare blev chockad. Du går inte ut på en fotbollplan och förväntar dig att du ska förlora ditt finger, säger Stevenage-tränaren Graham Westley.

Matchen i den engelska fjärdedivisionen mellan Dagenham & Redbridge och Stevenage var tuff och hetsig.

Till slut spårade det ur.

Dagenhams Joss Lobadie hamnade i en duell med Stevenages Ronnie Henry ute vid sidlinjen. Bollen gick ut till inkast, då en dispyt mellan de båda uppstod. Lobadie varnades samtidigt som Henry visade upp sitt finger för domarna.

"Ganska otäck skada"

Skicket det var i var allt annat än bra, skriver BBC. Lobadie ska ha suttit tänderna i det och efteråt tvingades Ronnie Henry uppsöka läkarvård.

– Läget är inte bra, det är en ganska otäck skada. Ronnie var chockad. Du går inte ut på en fotbollsplan och förväntar dig att du ska förlora ditt finger, men det gjorde han nästan, säger Stevenages tränare Graham Wesltley.

Luis Suarez dubbla bett

Efteråt väntade poliser på Joss Labadie och en utredning är påbörjad.

Det här är inte första gången som han är inblandad i en bit-skandal. I fjol stängdes han av i tio matcher och fick böta 2000 pund för en liknande incident.

De bett som annars skapat störst rubriker är det Barcelona-stjärnan Luis Suarez gjort på Branislav Ivanovic och på Giorgio Chellini.

För det sistnämnda stängdes han av i fyra månader.

ARTIKELN HANDLAR OM