”Föväntar mig att Guidetti lämnar”

Publicerad 2015-03-03

Celtic vandrar mot ny skotsk ligatitel – men till nästa säsong kan laget se väldigt annorlunda ut.

Tidigare Celtic-anfallaren förväntar sig att en rad spelare lämnar klubben i sommar – däribland John Guidetti.

Celtic vann helgens seriefinal mot Aberdeen 4-0 i en match där John Guidetti fick hoppa in. Segern innebär att den skotska klubben utökar sin ligaledning ytterligare och stormar mot ännu en ligatitel.

Men till nästa säsong – och ett Champions League-kval i sommar – kan Celtic se väldigt annorlunda ut, något tidigare Celtic-anfallaren Andy Walker är inne på i en intervju med Sky Sports.

– Jag tror att Celtic vinner ligan bekvämt. Den stora frågan är hur de är rustade för CL-kvalet, säger Walker och pekar på tre spelare som han förutsätter lämnar när säsongen är över.

”Går att debattera”

En av dessa är svenske anfallaren John Guidetti.

– Jag tror att att Virgil van Dijk kommer att lämna, han vill lämna. Jason Denayer har sagt att han vill flytta tillbaka till Manchester City, och det går att debattera huruvida Celtic vill behålla John Guidetti, säger Walker till Sky Sports.

Van Dijk är hett byte för större klubbar ute i Europa medan Denayer endast är på ett säsongslångt lån från Manchester City.

Det är även Guidetti – men svenskens kontrakt med City löper även ut till sommaren. Förhandlingarna med den skotska klubben om att göra flytten permanent har avbrutits och svensken har i stället ryktats till Southampton och Marseille.