Steven Gerrard

Öppnar för återkomst efter sista (?) derbyt

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Gerrards favoritmatch ett sömnpiller

Det tog nästan 80 minuter innan det tände till – och tio minuter senare var det över.

Steven Gerrards sista Merseyside-derby slutade 0-0 och blir förmodligen det första han glömmer.

Men efter matchen öppnade 34-åringen för en återkomst trots allt.

Det var en legendars avsked till den match som enligt honom själv varit mest betydelsefull. Steven Gerrard gjorde sitt sista besök på Godison Park med Liverpool för derby mot Everton.

Luven på varandra

34-åringen har spelat för Liverpool sedan 1998 men lämnar efter säsongen Premier League för att fortsätta karriären i amerikanska La Galaxy. Mittfältarens sista derby lär dock knappast vara det som kommer skapa de varmaste minnena.

– Det var okej. Båda lagen tog ut varandra. Vi försökte hitta öppningen men den kom aldrig. Everton är ett bra lag som försvarade sig bra, säger Gerrard till Sky Sports.

Det tog nästan 80 minuter innan matchen tände till på allvar. Då genom att Jordan Henderson och Steven Naismith råkade i luven på varandra. Det får nästan beskrivas som hela matchens höjdpunkt.

Gerrard: Kanske sista besök

Gästerna var annars närmast segern via en frispark från Gerrard efter tio minuter och en lysande prestation från 19-årige Jordon Ibe som avslutades med ett stenhårt skott i stolpen. Sedan hade Gerrard återigen chansen att sätta pricken över i:et på sin derby-karriär.

Engelsmannen fick träff med något som kanske kan kallas för en halv cykelspark från nära håll men avslutet styrdes över via Naismith. När Gerrard sen berättade om sitt cykelsparksförsök höll han ändå dörren öppen för en återkomst till arenan i framtiden.

– Jag vet att jag träffade den bra. Det hade varit ett fantastiskt sätt att avsluta kanske mitt sista besök här på Goodison så det hade varit trevligt. Det är en fantastisk arena med bra atmosfär. Jag har några fantastiska minnena här. Det var som vanligt i dag men jag kommer sakna att komma hit, säger Gerrard.

Trots att Liverpool lät 168 centimeter Joe Allen markera 190 Romelu Lukaku lyckades inte Everton ta tillvara på det övertaget. Istället var Seamus Coleman närmast för hemmalaget med ett bra avslut i slutminuterna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Steven Gerrard

Premier League

Liverpool FC

Everton FC