Blåvitts jättetalang blev skadad direkt

Publicerad 2015-01-05

GÖTEBORG. Årets första träning för IFK Göteborg.  
Då skadade sig jättetalangen Gustav Engvall, 18. 
– Jag har så jävla ont att jag knappt kan gå, säger han.

Följ ämnen
IFK Göteborg
Lasse Vibe.

Det var inte AIK-klass på uppslutningen, men omkring 200 personer hade ändå tagit sig till Valhalla IP på måndagsförmiddagen för att se IFK Göteborgs nybygge. 
– I Åtvidaberg kom det väl kanske två personer, så det är stor skillnad. Väldigt kul att vara igång igen, säger nyförvärvet Tom Pettersson, 24.

”Det var inte skönt...”

Mittbacken hamnade i hetluften direkt. Fjolårskometen Gustav Engvall blev liggande efter en duell och grinade illa. Sen fick anfallaren hjälp att ta sig av planen och foten lindades hårt.  
– Jag fick en boll i luften och chippade den över någon och tänkte ”skjuter jag in den här så blir ett drömmål”. Jag drog till så in i helvete, jättehårt, men då var inte bollen där utan en fot med en dobb på i stället. Det var inte skönt, säger Engvall.

Men det verkar inte vara någon större fara? 
– Nej, då hade jag inte stått här och pratat med dig, haha. Men det kan nog vara svullet några dagar. Vi får se hur det känns i morgon, säger Engvall.

Vibe: ”Känns spännande”

Hans radarpartner Lasse Vibe, 27, gjorde sin första träning med laget sedan den elfte december. 

– Skönt att få spela fotboll igen. Det var mycket snack med de nya killarna så att de kommer in i laget snabbt. Det känns spännande, säger dansken.

Skillnaden mellan förre tränaren Mikael Stahre och nye Jörgen Lennartsson? 
– Inte så stor. Nu har vi pratat mycket om passningsspel och fart, men det gjorde vi med Micke också. Vi ska inte göra om allt och det tror jag är det bästa. Det är inte så att vi ska uppfinna fotbollen på nytt, säger Vibe.

Eriksson ”en drömvärvning”

Stjärnvärvningen Sebastian Eriksson, 25, var inte med på den gemensamma träningen utan körde styrka på Kamratgården. Han är näst intill hundra procent återställd efter korsbandsskadan, men mjukstartar för säkerhets skull.

– Grym kille och grym spelare. Jag tränade med honom förra sommaren och då var han bäst på alla träningar. Man såg att han har ett internationellt lugn med bollen. En drömvärvning faktiskt, säger Lasse Vibe.

På fredag åker IFK Göteborg till Turkiet på ett sju dagar långt träningsläger.

Följ ämnen i artikeln