Barça-backen: ”Jag röker när jag vill”

FOTBOLL

Håller nye mittbacken Jeremy Mathieu måtten i Barcelona?

Vissa Barça-fans är kritiska, och pekar på att fransmannen röker.

– Jag röker inte ett paket om dagen, säger Mathieu.

Efter mången transferfönster utan försvarsförstärkningar har spanska storklubben Barcelona värvat en mittback. Valet föll till slut på fransmannen Jeremy Mathieu.

30-åringen köptes för 20 miljoner euro, motsvarade drygt 185 miljoner kronor, förra månaden och är tänkt att täcka upp för pensionerade klubbikonen Carles Puyol.

Hos Barça-fans har dock röster höjts kring huruvida klubben betalat ett överpris för mittbacken och hans vana att röka cigaretter hjälper inte att vinna över kritiska fans.

”Fastnade på bild”

Själv hoppas han kunna visa på planen att han håller måttet.

– Jag röker inte mycket men jag röker när jag vill. Det är en personlig sak. Det som spelar roll är det som händer på planen och folk glömmer bort att jag även löper. Jag vill lagets bästa, framför mina personliga mål, säger Mathieu enligt spanska Marca.

Enligt lokaltidningen Superdeporte har fransmannens tidigare klubb, Valencia, vid upprepade tillfällen försökt få honom att sluta röka – utan framgång.

I en intervju med Barcelona-baserade tidningen Mundo Deportivo utvecklar Mathieu:

– Jag är inte en rökare som röker ett paket om dagen. Senast jag rökte var exempelvis för två veckor sedan. Jag fastnade på bild en gång, ja, men jag röker inte varje dag.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga