Publicerad:

Marcus Birro klar för ÖSK: ”Sveriges vassaste tränarteam”

AVSLÖJAR: Profilen kliver in i allsvenska klubben

Av: Robert Laul

Publicerad:
Foto: Lotte Fernvall

Örebro SK har gjort klart med ett välkänt nyförvärv inför årets säsong.

Författaren, journalisten och debattören Marcus Birro, 46.

– Jag vill hjälpa ÖSK att visa vilken passion, vilket hjärta och vilken stolthet som ryms i klubben och i staden Örebro, säger han.

Det är inte bara på planen som det rustas inför allsvenskan 2019. Många klubbar förstärker även sina informationsavdelningar. IFK Norrköping, Djurgården och IFK Göteborg är tre föreningar som knutit upp nya kommunikatörer för att öka närvaron i bland annat sociala medier.

Så även Örebro SK och namnet lär klinga bekant för de flesta: Marcus Birro – författare, journalist och debattör inom olika områden, men främst fotboll och politik – tar nu klivet in på ÖSK:s kansli.

– Jag är ingen överdriven vän av titlar. Jag är med för att hjälpa och bistå ÖSK i arbetet med att berätta om klubben i sociala medier och via andra mediala kanaler, säger han till Sportbladet.

Senaste två åren har Marcus Birro ägnat åt att programleda podden ”Studio Allsvenskan” på Nyheter24 samt rapportera om italiensk fotboll via Calcio Amore. Båda dessa journalistiska uppdrag tänker han att fortsätta med parallellt med arbetet för Örebro SK.

”Politiken ett avslutat kapitel”

Däremot är de politiska krönikorna ett avslutat kapitel, hävdar Birro.

– Politik har jag slutat skriva om för länge sedan. Det är det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv. Det var aldrig min värld. Min värld är inom fotbollen.

Hur bra betalar ÖSK?

– Jag gör inte detta för pengarna. Jag betalar till och med mina egna resor till och från Örebro. Det här är av ren kärlek och passion för fotbollen och för ÖSK.

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Hur ser du på ÖSK:s möjligheter i årets allsvenska?

– Jag tror att ÖSK kommer överraska väldigt många lag (och experter) det här året. Man har Sveriges vassaste tränarteam, en hel del spännande nyförvärv och en stabil och samspelt stomme som kommer överraska.

Håller du på ÖSK nu?

– ÖSK är en suveränt proffsig, ödmjuk och innerlig fotbollsförening som det är väldigt, väldigt lätt att tycka om. Jag är här för att bistå med arbetet att berätta det. Jag är stolt över att få vara här, säger Marcus Birro.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: