David Moberg Karlsson

David Moberg Karlsson värvades av Arsenal-legendaren

Tomas Rosicky värvade stjärnan från Norrköping

avFredrik Jönsson

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
David Moberg Karlsson

David Moberg Karlsson är klar för Sparta Prag.

Förre Arsenal-legendaren Tomas Rosicky var en bidragande orsak till övergången för 24-åringen.

– Det var lite coolt. Jag är även ett Arsenal-fan så jag ser extra mycket upp till en sådan gammal storspelare, säger Moberg Karlsson.

För några veckor sedan avslöjade Sportbladet att Sparta Prag förhandlade med IFK Norrköping om David Moberg Karlsson. I dag blev övergången bekräftad.

– Jättebra. Det känns fantastiskt, säger ”DMK”.

Varför blev det Sparta Prag?

– Jag är inte 19 år längre och jag bestämde mig för att göra en grundlig koll och gå igenom alla faktorer innan jag skulle ta ett beslut om framtiden. Sparta Prag var det absolut bästa alternativet. Det fanns lite andra klubbar som visade intresse.

– De hade varit och scoutat mig i många matcher och jag ville att det skulle vara en klubb som kunde mig utan och innan.

Vad vet du om Sparta Prag?

– Det är Tjeckiens största förening, väldigt anrik. De är med i Europa League titt som tätt och slåss om titeln i ligan varje år. Det är väldigt mycket fysisk fotboll i alla lag i Tjeckien, men Sparta vill spela possession-fotboll.

”Ser extra mycket upp till en sådan gammal storspelare”

Enligt Denik Sport var förre Arsenal-legendaren Tomas Rosicky inblandad i affären. Det bekräftas av ”DMK”, som har ett Arsenal-hjärta.

– Det är klart att han påverkade. Det var han och hans bror som jag pratade med i början. De var väldigt varma människor. Jag är även ett Arsenal-fan så jag ser extra mycket upp till en sådan gammal storspelare.

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Tomas Rosicky

Hur mycket spelade det inte i ditt val?

– Det var lite coolt. Men hade inte något annat varit bra så hade jag aldrig gått dit. Det var projektet och visionen som lockade mig.

Det har varit en långdragen process. Först tackade IFK Norrköping, enligt uppgifter, nej till Sparta Prag och drog sig ur affären.

– Är jag kvar här i januari och vet, svart på vitt, att IFK drog sig ur – då kanske man undrar lite över deras beslutsfattande. Jag har varit med om att bryta trenden. Vi slutade tvåa. Det är inte så att jag lämnar ett sjunkande skepp. Jag har gjort poäng och varit med och byggt upp det här vi har idag, sa ”DMK” till Norrköpings Tidningar om situationen.

Anfallaren har dock inte haft någon konflikt med IFK Norrköping.

– Det enda jag gjorde var att svara på några frågor när en reporter ringde upp. Det var inte mina uppgifter utan jag svarade bara så ärligt jag kunde. Jag försökte inte provocera fram något.

Vad händer nu?

– Det blir att vara i Sverige och umgås med familjen. Jag får springa själv fram till den 4 januari.

Ditt första äventyr utomlands var när du flyttade till Sunderland som 19-åring. Sen blev det Kilmarnock och FC Nordsjälland innan du landade i Norrköping. Hur skönt är det att komma ut igen?

– Det känns jättebra, det har varit en morot länge. Förra gången ångrar jag inte, men jag tog kanske ett för stort steg. Det är ett annat läge nu, jag har etablerat mig och spelat bra. Jag ska köra stenhårt.

Kontraktet är på 3,5 år.

ARTIKELN HANDLAR OM