Magnus Hedman varnar för att ”Isaks” skada kan slås upp

Foto: Däckad Andreas Isaksson vred sig i smärta efter kollisionen med Olof Mellberg. Landslagsledningen lämnade senare lugnande besked rörande målvakten – en mjukdelsskada. Men experten Magnus Hedman är oroad.
FOTBOLL

BREMEN

En ofarlig blödning - eller maskhållning av landslagsledningen?

När Andreas Isaksson klev av skadad från första träningen i Tyskland var det värsta mardrömsscenariot för VM-landslaget.

- Det verkar inte vara något allvarligt. Anders (läkaren Valentin) sa att han landade på mjukdelen. I värsta fall kan det vara en liten blödning, men med all säkerhet så är han pigg i morgon, sa Lasse Lagerbäck efter träningen.

Ett problem

Den typen av försäkringar har hörts förr och sen har det visat sig handla om betydligt allvarligare skador. Inte minst oroande är det faktum att Isaksson tvingades till fyra månaders vila från spel i Rennes under den nyss avslutade säsongen för problem med lår- och höftskador.

Förre landslagsmålvakten Magnus Hedman ser inte en lättare blödning som ett litet problem.

- Det beror på var blödningen sitter. Att ha en blödning på sidan, där man landar när man kastar sig, kan vara väldigt problematiskt. Du slår upp den varje gång du slänger dig. Det är ett stort problem. Om blödningen sitter bak på skinkan är det inte lika jobbigt, säger Magnus Hedman.

Mjukdel

Hur påverkar det under match?

- När matchen väl är igång glömmer man bort det. Å andra sidan är man inte mer än människa.

Blir du orolig när du hör om Isaksson?

- Det jag är mest orolig för är att det händer så tätt inpå match. De sista fem-sex dagarna före en mästerskapspremiär vill man kunna fokusera helt på träningen för att hålla igång kroppen och bibehålla tajmingen. Så fungerade i alla fall jag. Det var mentalt viktigt att kunna träna ordentligt dagarna före match, säger Hedman.

Isaksson gick ut för att plocka ned ett inlägg när han uppe i luften kolliderade med Olof Mellberg.

- Han kunde inte kontrollera sin rörelse och landade på sin mjukdel där bak, konstaterade Lasse Lagerbäck som genast sprang fram till den liggande målvakten.

Nyckelspelare

Andreas Isaksson är en av landslagets absoluta nyckelspelare. Om skadan trots allt är allvarlig ersätter förmodligen Rami Shaaban.

- Jag ser inte att mina möjligheter är att peta honom. Jag är här för att stötta Andreas. Men en skada är väl den möjlighet jag har för att få spela, säger Shaaban.

Som känner sig beredd att ta chansen om han får den.

- Jag har alltid trott på mig själv. Får jag bara spela är jag en hyfsad målvakt.

VM-målvakternas landslagsfacit

Läs också:

Stefan Alfelt, Robert Laul