Kim stack - nu vill Isak lämna Rennes

FOTBOLL

Målvakten kan följa polaren: Flera klubbar intresserade

Det är en skilsmässa som smärtar.

Utan superpolaren Kim Källström i laget är Andreas Isaksson beredd att lämna Rennes.

- Det finns flera klubbar som följer honom, säger agenten Roger Ljung till Sportbladet.

Foto: På väg bort Andreas Isaksson kan tänka sig att lämna Rennes.

Merparten av spelarna i landslaget har valt att bo ensamma under VM-uppladdningen i Visby och Stockholm. Inte Andreas Isaksson, som delar rum med Kim Källström. Sedan 2002, då de blev lagkamrater i Djurgården, har de varit oskiljaktiga både på och utanför planen.

När Källström i slutet av 2003 gick till Rennes dröjde det bara ett halvår innan Andreas Isaksson också flyttade till Bretagnes huvudstad. De har umgåtts på nästan all ledig tid och har, givetvis, varit grannar.

Trivs i Rennes

Nu, när Kim går till Lyon, mister Isaksson så mycket mer än en lagkamrat. Det kan leda till att han också lämnar Rennes.

- Det är lite konstigt. Jag kommer att sakna honom både på planen och som kompis. Sådan är fotbollen. Det här är en jävla möjlighet för honom. Jag är glad för hans skull, säger Andreas Isaksson.

Betyder det att du också hamnar i Lyon?

- Ja, jag får jobba mig in där nu. När (Grégory) Coupet slutar få jag ta vid, säger Andreas och skrattar.

-Nä, jag har ett år kvar på kontraktet. Sedan får vi se vad som händer. Jag och min familj trivs bra i Rennes, så jag kan stanna ett år till. Det är inte så att jag måste iväg, men kommer det något bra är det intressant.

Finns det något intresse i dagsläget?

- Inte vad jag har hört, säger Isaksson.

Sportbladet kan dock avslöja att flera klubbar har ögonen på den 24-årige keepern.

- Ja, det finns klubbar som följer honom. Precis som Kim har han utvecklats i Rennes. Vi får se vad det ger, bekräftar Roger Ljung.

Rennes vill förlänga kontraktet med Isaksson. Efter VM ska parterna sätta sig ner vid förhandlingsbordet. Enligt planerna, alltså. Då kan svensken redan vara förlorad.

Känns det som att Rennes är för litet? Det måste locka med spel i Champions League.

- Det är klart att det är ett mål jag har. Kommer det ett storlag är det intressant. Man får det man förtjänar. Så är det. VM är ett bra skyltfönster. Det gäller att göra bra ifrån sig. Ett bra VM kan öppna dörrar, säger Andreas Isaksson.

Stefan Holm