- Vi har stor guldchans

FOTBOLL

Hammarby bättre än guldlaget 2001

Dominans Paulinho satte två mål i går mot Gais. I och med segern så är Bajen upp i serieledning och Paulinho i topp i skytteligan. "Det känns som att allt funkar för Hammarby, men det är många tuffa matcher kvar. Det gäller att vi kämpar hårt", säger brassen.

Flest poäng och flest gjorda mål.

Hammarby spöar allt i sin väg - inklusive det egna guldlaget från 2001.

- Vi har en stor chans att ta SM-guld, säger tvåmålsskytten Paulinho.

Debaclet mot mardrömsmotståndaren Kalmar är redan bortglömt. Hammarby revanscherade sig med råge genom att krossa Gais med 5-2.

Trepoängaren tog upp Hammarby i toppen av allsvenskan.

Dit har man tagit sig med en makalös offensiv kraft. 16 mål på åtta matcher är ett facit som imponerar, och som definitivt placerar Hammarby i topp när guldkandidaterna ska utses.

- Jag vet inte om vår offensiv är bäst, men den är jäkla bra. Våra forwards gör mål, vi är flexibla, som när jag och Jeff (Jeffrey Aubynn) byter positioner, och vi har hög löpkapacitet. Men det finns mycket mer att ta av, och det gäller alla, säger Petter Furuseth Olsen, en av Bajens målskyttar i går.

Gör mål på returer

Tidigare har ni haft problem med just målskyttet, vad är skillnaden i år?

- Det är flera som följer efter chanserna, tidigare fyllde inte mittfältarna på och anfallarna blev isolerade. Nu är vi med där framme, och är på tårna. Då gör man mål på returer också, som Björn Runström gjorde i den här matchen. Det är en viktig faktor.

Paulinho nämner en annan anledning till Hammarbys framfart: stämningen och lagkänslan.

- Det är en otrolig harmoni i laget och vi har blivit tajta. Vi vinner och förlorar tillsammans. När vi förlorade mot Kalmar var det hela laget som förlorade och nu var det hela laget som vann och kämpade tillsammans. Det är otroligt viktigt, säger brassen.

Du själv verkar gladare än någonsin"

- Ja, allt är ju bra och det känns också på plan. Om jag missar en målchans har jag ändå ett leende på läpparna. I fotboll måste du ha glädje, och vara positiv.

"Allt funkar"

Hammarby leder allsvenskan och du leder skytteligan. Är det er tur i år?

- Vi har varit strålande, jag måste gratulera allihop. Jag leder skytteligan och vi ligger i topp, det är bra (skratt). Det känns som att allt funkar för Hammarby, men det är många tuffa matcher kvar. Det gäller att vi kämpar hårt. Men vi har en stor chans att ta SM-guld.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM