”Ge Svennis ett guld, det är han värd”

FOTBOLL

Många läsare vill se England som vinnare

Sverige är ute ur VM, men många svenskar följer mästerskapet med stort intresse i alla fall.

Eftersnack i kväll handlade om vilket land som ska vinna nu när Sverige är borta.

England toppar listan över aftonbladets nätläsares guldfavoriter. Men alla länder som fortfarande är kvar i turneringen har sina svenska fans. Det finns de som hejar på Brasilien – liksom det finns de som vill se Ghana som vinnare.

Så här lät några av inläggen på kvällens tyck till:

”England givetvis det är det lilla "sverige" vi har kvar så ge svennis ett guld det är han värd”, skrev stavrum.

”Portugal kommer ta hem hela VM! Dom har världenes bästa spelare i truppen och spelar en sån underhållande fotboll! Älska portugal.”, skrev Viva la Portugal.

”Brasilien såklart. Fotboll ska spelas på Brasilianskt sätt. Jag hoppas brassarna tar hem hela VM.”, skrev Hannea.

”Vi får hålla på Ukraina nu när Sverige inte längre är med. Det är det enda blågula laget som är kvar :-)”, skrev Andrei Shevchenko.

”Jag hejar på det ända landet från Afrika som har hållts sig kvar i VM, och det är Ghana och dom är ju med för första gången i VM! så det skulle vara roligt om det landet kunde komma bra till! Fast Brasilien blir svårt för Ghana! Men HEJA HEJA!”, skrev Izaka.

”Ett tillslag - pang, pang, pang! Så skall fotboll spelas. Spaniens uppvisning är motsatsen till Brasilien som tyvärr har återfallit till seg gåfotboll.”, skrev Lagerbäck.

”Jag har alltid gillat Argentina sen Maradonas tid. Så jag avgudar Argentina. Dom har varit lite för mycket favoriter i tidigare vm sammanhang o haft för mycket press på sig, men dom lyckades aldrig uppnå förväntningarna. Däremot i år har dom inte haft någon press o spelar mycket fint och skickligt.”, skrev Mugdato.

”Jag tror på Tyskland, det är det ända lag som presterat någon bra match än så länge. Sen är laget som en välservad diesel motor,fungerar lika bra på tomgång som vid fullt varv.”, skrev Sven Eriksson.

Linda Kling