Henke in från kylan – matchades från start i kväll

FOTBOLL

Defensivt Barcelona säkrade poäng

Henrik Larsson har många gånger suttit fast på bänken eller tvingats nöja sig med inhopp i Barcelona.

I kväll fick han förtroendet från start av Frank Rijkaard – när ett defensivt Barcelona säkrade en poäng borta mot Panathinaikos, 0–0.

– Henke försvann i andra halvlek, säger expertkommentatorn Bosse Petterson.

Foto: Med från start. Henrik Larsson spelade från start i Barcelona i kväll, men byttes ut i andra halvlek.

Den svenske stjärnanfallaren Larsson placerades till höger i ett tremannaanfall tillsammans med Samuel Eto'o och Ronaldinho, men Barcelona-uppställning avslöjades snabbt som ett lag med defensiva order.

– De satsar inte lika offensivt som vi är vana vid. Laget känns lite stationärt och jag tror att de är ganska nöjda med ett kryss, analyserade Bosse Peterson redan i inledningen av matchen.

Grupp C-mötet var närmast kliniskt fritt från högkvalitativa målchanser och Larsson gled långa stunder ut i ett ingenmansland på högerkanten.

Tio minuter in i andra halvlek blixtrade Ronaldinho till och visade individuell klass med en snabb frispelning av Eto'o i straffområdet, men direktskottet från skyttekungen täcktes bort av Mario Galinoivic i Panathinaikos-målet.

I den 67:e minuten byttes Larsson ut mot argentinske underbarnet Lionel Messi.

– Henke försvann i andra halvlek, analyserade Petterson.

I Panathinaikos spelade Mikael Nilsson som ytterback i 90 minuter.

– Man måste se Mikael Nilsson med alldeles speciella ögon för att uppskatta hans kvaliteter, det är ingen Ronaldinho-typ direkt. Men det han gör för sin klubb är väldigt nyttigt, säger Petterson.

I ZTV-studion gav Thomas Nordahl sin syn på den kritik som riktats mot Henrik Larsson, där röster till och med höjts om att hans plats i landslaget är hotad.

– Jag tycker att han är given i landslaget, men det är klart att han behöver speltid.

Anders Burström