Viktig Arsenal-seger – utan ”Freddie"

FOTBOLL

Svenske stjärnan vilade i ligamötet

Fredrik Ljungberg var en av flera spelare som vilades när Arsenal fortsatte jakten på Tottenham om fjärdeplatsen i Premier League-fotbollen.

Det gick bra ändå.

Arsenal gjorde sina 3–0 redan i första halvlek (självmål, Cesc Fabregas och Thierry Henry) och såg till att jumbon Sunderland ännu står utan hemmaseger.

Med två matcher till att spela är Arsenal fyra poäng efter Tottenham som har en match kvar på programmet. Tar sig Arsenal förbi är klubben garanterad en kvalplats till Champions League till sommaren. Om inte måste Arsenal vinna finalen mot Barcelona i Paris den 17 maj för att inte bomma storturneringen för första gången sedan slutet av 1990-talet.

Mitt i bedrövelsen efter Wayne Rooneys bruta mellanfotsben fick engelske förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson ett positivt besked. Arsenals VM-aktuelle vänsterback Ashley Cole hoppade in i andra halvlek och spelade sin första ligamatch sedan i januari.

Från Old Trafford kom samtidigt dystra besked. Manchester Uniteds manager Alex Ferguson är mycket tveksam till Rooneys VM-medverkan.

– Man vet aldrig, men som det ser ut ny tvivlar jag på att han är med med tanke på rehabiliteringstiden, säger Ferguson.

Chelsea meddelade under måndagen att skadade mittbacken John Terry inte spelar de sista två ligamatcherna, men att det inte är någon fara för VM.

Sportbladet.se-TT ([email protected])