Spelar inte mot Sverige

FOTBOLL

”Det är för tidigt med comeback redan då”

Foto: BLIR UTTAGEN Wayne Rooney skrek ut sin smärta när foten gick sönder. Prognosen står kvar – den tar sex veckor att läka. Ändå chansar Svennis och tar med honom i VM-truppen. Men matchen mot Sverige missar Rooney sannolikt.

LONDON

Svennis chansar och tar ut Wayne Rooney i VM-truppen.

Men stjärnanfallaren missar sannolikt matchen mot Sverige.

– Det vore för tidigt med en comeback redan då, säger Englands landslagsläkare Leif Swärd.

Foto: Sven-Göran Eriksson chansar och tar ut Rooney.

Prognosen om sex veckors frånvaro står fast. Det innebär att Wayne Rooneys skada är läkt precis när VM börjar.

Men Sven-Göran Eriksson är beredd att spela ett högt spel för att få med sin dyrgrip till Tyskland.

– Om läkarna i Manchester och landslaget ser minsta chans att Rooney kan spela i något skede av VM ger jag honom chansen, säger Svennis till Sportbladet via managern Athole Still.

Det betyder att Rooney redan nu kan ställa sig in på VM. De medicinska experterna här i England är eniga om att Rooney kan spela i ett eventuellt play off.

Oddsen har försämrats

Matchen mot Sverige, den sista i gruppspelet, spelas 20 juni. Den lär Rooney dock missa, enligt Leif Swärd.

– Det är inte sannolikt att han spelar mot Sverige, det vore väl tidigt. Däremot är det troligt att han kan spela i en åttondelsfinal.

Därmed har Rooneys odds försämrats sedan i lördags. I gårdagens Sportbladet bedömde Swärd chansen till spel mot Sverige som ”mer än 50 procent” – något som Englands största tidning The Sun för övrigt gör ett stort nummer av i dagens upplaga.

Senast 15 maj ska Svennis lämna in den definitiva VM-truppen till Fifa. Men redan på tisdag nästa vecka plockar han ut den preliminära truppen.

– Rooney kommer att finnas med där, helt klart, säger Englands assisterande förbundskapten Tord Grip till Sportbladet.

– Sedan får vi se. Den 15:e har det gått två veckor och man borde lättare se hur läkningen går.

Positivt för Owen

Rooneys tilltänkte anfallspartner Michael Owen undersöktes i går av specialistläkare i Newcastle. Röntgenbilderna visade – tvärt emot Owens egna farhågor – att foten är hel och läkningen gått bra.

– Det var mycket glädjande. Jag trodde att något hade gått sönder igen. Owen kommer att spela VM, det är jag övertygad om, säger Leif Swärd.

Tord Grip är lika hoppfull.

– Han är tillbaka i träning redan på tisdag (i morgon). Förmodligen är han också med i sista matchen mot Chelsea på söndag, det lutar åt det.

Skulle Owens skada förvärras riskerar han att bli petad ur VM-truppen. Svennis kommer inte ta ha två osäkra kort som förstaval i anfallet, enligt engelska medier i natt.

Hans Österman