Förklaringen till stjärnans utbrott

FOTBOLL

Real-bossens teori: ”Vi har inget att spela för”

1 av 2

Real Madrid vann med ett nödrop.

Mittfältaren Iscos, 23, match slutade dock med ett utbrott på bänken.

– Det är inte lätt för spelare i Real Madrid att bara spela för hedern, säger Real Madrid-legendaren Jorge Valdano.

Real Madrid vann gårdagens bortamöte med Las Palmas efter att Casemiro nickat in segermålet i den 89:e matchminuten.

Diskussionerna efteråt har dock handlat om Real Madrid-stjärnan Iscos utbrott på bänken.

Kastade jackan

23-åringen blev utbytt redan efter en timmes spel av tränaren Zinedine Zidane. Detta efter att Isco hade delat ut en armbåge mot ansiktet på Las Palmas Pedro Bigas, men bara fått ett gult kort.

Isco visade tydligt sitt missnöje med att plockas bort från planen och fick tröstande ord av lagkamraten Pepe på planen innan han kastade sin jacka, sin vattenflaska och sina benskydd i frustration på bänken.

– Det var inget bra bidrag för att stärka moralen i truppen. Men Isco var arg på sin egen insats och inte på tränare Zidane, säger Real Madrid-legendaren, tillika förre klubbdirektören, Jorge Valdano enligt radiokanalen Cadena Ser.

”Känner skuld till laget”

Den 23-årige Real Madrid-stjärnan har haft en tung säsong och har häcklats av de egna supportrarna. Och enligt Valdano är förklaringen bakom Iscos utbrott den rådande situationen där Barcelona är tolv poäng före i ligan.

– Isco känner en slags skuld till laget. Zidane var uppriktig med att säga att laget kändes apatiskt ute på planen. Laget verkade håglöst och det är inte lätt för dessa spelare, som Isco, att bara spela för hedern och inte ha någon ligatitel att tävla om, säger Valdano.

Tidigare under säsongen har Isco hamnat i dispyt med förre tränaren Rafa Benitez för hånfulla gester när denne bänkade mittfältskollegan Toni Kroos.

ARTIKELN HANDLAR OM