Stämmer tidning efter anklagande videoklipp

FOTBOLL

Wayne Rooney rasande efter stöldanklagelse

1 av 2 | Foto: Rooney.

Daily Mirror har publicerat ett videoklipp som till synes visar hur Wayne Rooney snor souvenirer i en VIP-loge på Wembley.

Nu ryter Rooney ifrån mot anklagelserna – och stämmer tidningen.

”Det är fel och totalt skräp”, skriver stjärnan på Facebook.

Wennman: En doft av gamla tider, Manchester U

Som fotbollsspelare spelar han på Wembley för det engelska landslaget, men ibland är Wayne Rooney på arenan som åskådare. Som den 31:a maj 2014 när han var inbjuden att se boxningsmatchen mellan Carl Frochs och George Groves.

Och medan de flesta fotbollsspelare lämnade arenan direkt efter matchen stannade Rooney kvar och umgicks med vänner inne i Nikes loge.

”Folk var chockade”

Nu publicerar Daily Mirror övervakningsbilder från den där logen. Bilder som visar hur anfallsstjärnan bland annat plockar ner skor och en tröja från hyllorna i en påse innan han lämnar platsen.

– Folk var chockade och tagna av att se Rooney uppträdande på bilderna. Att någon som tjänar över 300 000 pund i veckan kan bete sig så. Det är tydligt vad Wayne gör. Man ser hur han debatterar med sina vänner om vilka saker han ska ta. Sen lämnar han logen med en påse fylld med souvenirer, säger en källa till tidningen.

”Ligger hos mina advokater”

Enligt Mirror installerades övervakningskamerorna i logen efter upprepade stölder från rummet. Tidningen uppger även att representanter inom det engelska fotbollförbundet känt till vad Manchester United-stjärnan gjorde, utan att agera.

Förbundet avböjer att kommentera videoklippet men Wayne Rooney ryter ifrån på sitt officiella Facebook-konto:

”Anklagelserna som publicerats av Sunday Mirror och presenterats inför mina representanter, Nike och förbundet förnekas av alla och är fel och totalt skräp. Saken ligger nu hos mina advokater så jag kan inte säga mer just nu”, skriver anfallaren.

Se Mirrors klipp här (OBS: Extern länk).

Wennman: En doft av gamla tider, Manchester U

ARTIKELN HANDLAR OM