”Inte alls säker på att det blir United”

FOTBOLL

Wegerup om Ibrahimovics framtida klubbadress

1 av 2 | Foto: Zlatan Ibrahimovic väntas snart skriva på för en ny klubb - frågan är bara vilken.

Silly season-hysterin kring Zlatan Ibrahimovic fortsätter.

Manchester United, Milan, Kina, LA Galaxy - eller någon annan klubb?

Här svarar Sportbladets Jennifer Wegerup på åtta heta frågor om svenskens framtid.

Foto: Sportbladets Jennifer Wegerup.

1. Vilket är det hetaste spåret för vad som händer med Zlatan i höst?

”Bra fråga. Läget är väldigt svårtippat eftersom Zlatan själv lägger ut villospår.

Han säger "framtiden är skriven". Men om han redan hade det klart med sina drömmars klubb är det svårt att se varför han inte skulle ha skrivit på redan, presenterats och fokuserat på EM.

England eller Italien är de hetaste spåren om han vill fortsätta spela på toppnivå.

Annars USA. Kina har jag mycket svårt att tro, då handlar det bara om pengarna.

I Sverige och England har alla gått väldigt hårt på Manchester United-bollen, för att man velat tro att det blir så. Kanske är det så. Men jag är inte alls säker på det, tvivlar”.

”Zlatan spelar bara ett spel”

2. Vilka andra klubbar är aktuella?

”Milan, om nya pengar kommer in. Det ryktas om Tottenham och det känns på sätt och vis troligare pga CL-spel och att det är en London-klubb.

Napoli nämns också men Raiola och De Laurentiis har inte direkt en ljuv relation”.

3. Varför drar det ut på tiden - borde inte Zlatan vilja få det klart innan EM?

Jo, men se mitt svar ovan. Kanske förhandlar man med en klubb och är inte överens om detajerna. Men enligt mycket goda källor nära Raiola är inget klart, Zlatan spelar bara ett spel. Man förhandlar fortfarande med flera olika parter.

4. Vilka uppgifter kan man lita på?

”Inga, höll jag på att säga. Framför allt inte agenter och sportchefer i klubbarna, ljugandet är en del av transfermarknaden och i media skjuter samtidigt många från höften av rädsla för att inte vara först, även vi ibland.

Jag tycker att man ska värdera vad Zlatan sa på presskonferensen, den lilla stund han kändes allvarlig och som att han inte bara ville finta bort alla.

Han sa: "Jag vill göra rätt val för familjen. Jag vill göra allt för att kunna njuta såväl på plan som utanför".

De orden talar för att han antingen återvänder till Italien som han kallar "mitt andra hemland" eller att han varvar ner i USA eller flyttar till London, det passar deras stil. Det talar däremot inte för Manchester”.

”Zlatan-feber i Italien”

5. Det sägs att Zlatan slutar i landslaget - hur länge kommer han att spela fotboll?

”Jag tror att det framför allt beror på om han får vara skadefri. Får han vara det tror jag att han spelar två, max tre år till. Jag hoppas på några år till i Europa”.

6. Malmö FF då? Kan Zlatan komma tillbaka?

”Zlatan har alltid, alltid sagt att han aldrig kommer att varva ner i allsvenskan. Nu bygger han dessutom sitt varumärke internationellt och det rimmar inte med att komma hem till en så liten liga. Där finns dessutom inga pengar.

– När jag under längre intervjuer frågat Zlatan om de någonsin kommer att bo permanent i Sverige igen har han varit tveksam. Han har sagt att han älskar och saknar Sverige men att de fortfarande har mycket att göra och uppleva ute i världen.

Paret Ibrahimovic-Seger skulle också få svårt att leva ett normalt lugnt liv i fred i Malmö. De skulle vara igenkända varenda minut och sekund. De har blivit så stora.

De lyckade efter många års försök sälja sin villa där och gjorde ingen bra affär. Det säger en hel del om hur Malmö inte ingår i deras framtidsplaner, även om Zlatan alltid kommer att bära staden i sitt hjärta.

Jag bedömer det alltså som fullständigt osannolikt att han kommer hem och spelar i MFF, hur starka band han än har till klubben och dess fans”.

7. Något annat spår?

”Det har inte talats så mycket men några påminner om Carlo Ancelottis och Zlatans goda relation och att han ska dit nu när Ancelotti tar över i Bayern München?

Det vore fantastiskt för Zlatan att få komma dit och även att spela i Bundesligan en gång. Dock har ingen av de källor jag har några indiktioner alls på intresse därirfån för Ibra. Inte än i alla fall, vi får se”.

8. Vad händer nu?

”Hysterin fortsätter och så blir det hela sommaren tills något är klart. i Italien är det total Zlatan-feber, de ringer hela tiden från italiensk tv, olika Milan-kanaler framför allt. Alla vet att detta blir Ibras sista klubb.

Jag har aldrig jobbat så bra med någon klubb som med Milan, de är fantastiska och jag har många vänner i klubben. Men jag skulle ändå älska om han chockade alla och gick till Napoli, något helt oväntat och hur stort som helst. Men det viktigaste är att han blir kvar i Europa och jag vill se honom i en klubb som spelar i CL helst”.