”Jag ber om ursäkt men vänta på mig”

FOTBOLL

Zlatan hyllas 1,5 år för sent

1 av 3

Inget spel på grund av sina vadproblem.

Då visades Zlatan Ibrahimovic ändå upp för Malmö-publiken – hyllad för en bedrift han åstadkom för 1,5 år sedan.

– Jag önskar att jag kunde spela i dag. Jag ber om ursäkt för det men jag kommer, jag kommer, sa Zlatan till stort jubel.

Det var uppenbart att Malmö-publiken suktade efter att få se sin Zlatan. Inte minst efter uppgifterna i Dagens Nyheter att 34-åringen kommer avsluta sin landslagskarriär efter EM och matchen mot Slovenien därmed var hans sista besök med landslaget i hemstaden.

Ekdal skrattade

När Ibrahimovic zoomades in på storbildsskärmen efter en halvtimme blev ovationerna också så värmande och ihållande att Albin Ekdal, som satt bredvid Zlatan på bänken, inte kunde låta bli att dra på smilbanden. I halvtid bjöds publiken sedan på en ny chans att hylla Malmö-sonen.

Svenska fotbollförbundet har inte bekräftat att EM blir anfallarens sista landslagsmatcher utan valde istället att uppmärksamma att Zlatan gjort 100 landskamper för Sverige. En milstolpe 34-åringen nådde i september 2014.

Men det betydde mindre för Malmö-publiken som mötte Ibrahimovic med stående ovationer.

– Jag älskar Malmö. Och jag önskar att jag kunde spela i dag. Jag ber om ursäkt för det men jag kommer, jag kommer. Vänta bara på mig, sa 34-åringen till publikens jubel.

Guidetti: Ställer höga krav

Värmande ord för en publik som annars visade stort missnöje. Detta efter att träningslandskampen slutat mållös.

– Det är klart de vill att vi ska vinna matchen. De ställer höga krav på oss och vi ställer höga krav på dem. Det är dubbelnormal av mig att sitta och säga på Friends att jag är besviken över fansen som inte dök upp och sedan kan inte de vara besvikna på oss. Det är inte så den funkar. Det är samma. Men sitter min nick vinner vi matchen med 1-0 och alla är förmodligen nöjda. Men så är det, säger John Guidetti om buropen.

Guidetti var själv närmast ett avgörande med en nick som smet precis utanför stolpen. Annars stod Emil Forsberg och Oscar Hiljemark för imponerande insatser på mittfältet.

Läs mer om matchen här!

ARTIKELN HANDLAR OM