Sam Larsson: – Jag får ny chans snart

avAndreas Lillhannus, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

Sam Larsson, 23, var för första gången uttagen i A-landslaget.
Nu tvingas han lämna samlingen skadad.

– Jag är besviken, men får en ny chans om några veckor, säger mittfältaren till Sportbladet.

Sam Larsson, 23, har gjort succé i Nederländerna sedan flytten från IFK Göteborg, men han fick aldrig chansen i landslaget under Erik Hamrén.
När Janne Andersson förra veckan presenterade sin trupp till VM-kvalmatcherna mot Luxemburg och Bulgarien så var han dock, för första gången, uttagen.

Test måndag förmiddag

– Det är en ära. Det känns som en skön fortsättning på en säsong som börjat bra, sa Sam Larsson till Sportbladet efter uttagningen.
I lördags tvingades Larsson att lämna matchen mot PSV i 52:a minuten efter en känning i en ljumske, och nu bekräftar Janne Andersson att anfallaren lämnar landslagssamlingen.

– Vi testade honom innan det här och han har såpass känning att vi väljer att bryta här och han åker hem, säger Janne Andersson, som kommer ta in en ersättare i truppen.

– Det är en konstruktiv spelare med fart. Vi får se nu, vi tittar på flera olika alternativ, men Sams egenskaper är synd att vi blir utan, säger förbundskaptenen.

"Självklart besviken"

Till Sportbladet säger Sam Larsson:

– Självklart är jag besviken, men om några veckor är det en ny samling och en ny chans.

Efter Sveriges möten med Luxemburg och Bulgarien VM-kvalar Blågult borta mot gruppfavoriten Frankrike 11 november.

Hur länge blir du borta nu?

– Jag hoppas jag kan vara tillbaka inom ett par veckor eftersom det inte är någon allvarlig skada utan mer en överbelastning.

Sverige möter Luxemburg på bortaplan på fredag, den 7 oktober, för att sedan ta emot Bulgarien på Friends Arena måndagen därpå.

Spelarna vana

Två matcher på tre dagar är ett tätt mellanrum, men det är dock inga problem för landslagstruppen, enligt Janne Andersson.

– Många av spelarna är ganska vana att hantera det. På så sätt inga problem men det är klart att belastningen och hur vi nollställer mellan matcherna blir en viktig del. Där har vi vissa idéer hur vi ska göra. Men ser ingen jättedramatik för många spelare är vana vid det, säger han.

Publicerad: