Fotbolls-EM 2016

”Varit otroligt men också svårt för mig”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Sportbladet mötte EM:s hetaste spelare

PARIS. Will Grigg blev EM:s störste profil utan att ha spelat en enda minut.

För Sportbladet berättar 24-åringen om megahiten, känslorna och frustrationen.

– Det har varit svårt för mig, säger Grigg.

Will Griggs - en av EM:s mest omtalade - fick inte spela en minut.

När de nordirländska spelarna sedan länge lämnat planen efter 0-1-förlusten mot Wales stod båda kurvorna med supportrar kvar. Då satte speakern på Galas kultlåt ”Freed from Desire” och inom några sekunder stod de rivaliserande supportrarna upp och sjöng samma text tillsammans: ”Will Grigg's on fire”.

I Nordirlands uttåg försvann inte bara ett oväntat framgångsrikt lag och några av EM:s mest hyllade fans. Med dem åker också EM:s störste profil Will Grigg utan att ha spelat en enda minut av mästerskapet. Antihjälten som fick höra hyllningssången från succésäsongen i division 3-klubben Wigan följa med de nordirländska fansen till Frankrike där den sedan har spridits som en epidemi.

”Har varit helt ofattbart”

Några timmar efter uttåget mötte Sportbladet 24-åringen i den mixade zonen på Parc des Princes.

– Det är en besvikelse. För egen del är jag grymt besviken. Jag kommer kanske se tillbaka på EM som en stor erfarenhet men just nu är det svårt. Jag förväntade mig att få spela, säger Grigg.

Trots besvikelsen skiner Grigg ändå upp när ramsan kommer på tal. Sången, som skrevs av Wigan-supportern Sean Kennedy, har rusat upp på den brittiska hitlistan och under EM redan adopterats av bland annat Tysklands, Polens och nu Wales fans.

– Det har varit helt ofattbart. Att få höra den i Wigan i början och nu på en så stor scen har verkligen varit speciellt, säger Grigg till Sportbladet.

Har du sett Cantonas version?

– Haha, ja faktiskt. De är många vänner som hört av sig under dagen om det.

Sjunger du den själv?

– Nej, jag håller mig borta från den. Jag låter killarna göra det.

Efter att ni gått ut stod båda lagens fans kvar och sjöng den. Hur känns det för dig?

– Det är briljant. Våra fans har varit otroliga och att få höra den från dem är fantastiskt men det mest speciella har ändå varit motståndarfansen. Atmosfären runt EM har varit otrolig och det är en besvikelse att behöva lämna det nu.

”Jag får tacka honom en gång till”

Trots glädjen är det ändå en märklig situation som jättehiten placerat Will Grigg i. Från att förra säsongen ha vunnit ligan och skytteligan lång bort från de stora strålkastarna i den engelska tredjedivisionen kommer Wigan-spelaren nu inleda nästa säsong i Championship med hela Europas ögon på sig.

– Fast jag ser det inte som någon press utan bara en extra morot för mig att vilja lyckas. Den här turneringen har varit tuff för mig och jag har mycket att bevisa nästa år men jag är säker på att jag kommer klara av det. Jag gjorde många mål förra säsongen och jag kan göra det igen.

Har det här nya kändisskapet gjort att du fått fler intresserade klubbar efter dig?

– Jag vet inte. Det finns lite intresse men jag trivs verkligen i Wigan. Jag tror vi kommer ha ett starkt lag nästa år och jag är väldigt sugen på att komma igång.

Nu väntar en välbehövlig semester för 24-åringen men mycket talar för att Will Griggs namn kommer fortsätta eka över Frankrike även när nordirländaren själv lämnat landet.

– Jag kommer säkert kolla på turneringen på tv, oavsett om jag är tillbaka i klubben eller på semester, och det vore också fint att få fortsätta höra sången. Men att inte få vara där själv är en besvikelse.

Det är väl den riktiga EM-låten nu?

– Jag antar det. Sean Kennedy som skrev den är en fantastisk kille och jag har tackat honom många gånger men jag får göra det igen. Det är också kul att sången dragit in stora belopp till välgörenhet. Han har verkligen lyckats göra den till en världshit så det är fantastiskt.

Jag måste ändå fråga: Hur känns det att vara världskänd utan att ha spelat en enda minut i EM?

– Svårt... Sången har varit otrolig men i slutändan är jag en professionell fotbollsspelare och att då komma till en turnering och inte få spela är en extremt stor besvikelse. Det är frustrerande men som managern sa kan han inte välja sitt lag efter vad fansen sjunger. Det är som det. Men jag vill tacka alla som varit här och gjort den här turneringen så otrolig. Jag var här för att spela men att få höra sången ändå har varit otroligt.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

How good is this though. You just gotta love Wigan. WILL GRIGG'S ON FIRE #wafc https://t.co/4KQdzunKRnEven the Barnsley players know https://t.co/XepU7a5ql6
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-EM 2016

Will Grigg

Fotbolls-EM