Uttagen – men kan strykas i efterhand

FOTBOLL

Ekdal fortfarande osäker

Foto: EM-truppen - klicka på bilden för större version.

Albin Ekdal finns med i den svenska EM-truppen – men kan ändå missa mästerskapet.

26-åringens skada är fortfarande ett hot.

– Han är ett stort frågetecken fortfarande, säger Erik Hamrén i SVT.

Foto: Ekdal.

Albin Ekdal har behandlats på sjukhus efter sitt fall under ett nattlubbsbesök i lördags. Trots det fanns mittfältaren med i den EM-trupp Erik Hamrén presenterade på onsdagen men om 26-åringen kommer till spel är fortfarande osäkert.

– Han är ett stort frågetecken fortfarande. Vi vet lite för lite hur det blir med hans skada. Om han hinner bli frisk och vilken form han är i. Han måste ta det helt lugnt just nu och hur länge det blir så är lite osäker också. Det var ett rejält jack han fick i ryggen, säger Hamrén.

”Har ständig kontakt”

– Vi har ständig kontakt med Albin själv men också med läkarteamet i Hamburg. Jag hade lite funderingar om jag skulle ha en plats öppen och inte ta ut Albin men han känns viktig för mig i truppen. Men det kan bli så att det inte blir han till slut. Det beror på hur det läker.

Förbundskaptenen kan fortfarande ändra i truppen fram till den sista maj. Först om en vecka tror Hamrén också ha fler besked kring Ekdals hälsa.

– Först avvaktar vi en vecka för att veta hur läkningen gått. Sedan får vi se. Jag har självklart funderingar om vem som kan ersätta.

ARTIKELN HANDLAR OM