Schwarz i brutalt gisslandrama

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Misshandlades i hemmet framför döttrarna

Foto: MAGNUS SANDBERG
Stefan Schwarz.

Nästan vecka kommer Stefan Schwarz ut med sin självbiografi.

I den berättar han hur beväpnade rånare tog honom och döttrarna Chloé och Chanel som gisslan och den brutala misshandeln som följde i hans egna hem.

”Jag är livrädd för vad som ska hända min familj”, skriver han i ett utdrag enligt Sportbibeln.

2012 var Stefan Schwarz med i Mästarnas mästare. Men vad som inte syntes var att den förre storspelaren månader tidigare blivit brutalt misshandlat under ett skräckfyllt gisslandrama.

Schwarz berättar i sin självbiografi ”De kallade mig Gud” hur han och döttrarna Chloé och Chanel möttes av fem maskerade rånare beväpnade med yxor och baseballträn när de kom hem till sitt hus i Portugal.

”Min enda och första tanke är kristallklar: jag måste ge allt jag har på första killen i trappan. Jag forcerar allt jag kan och får in en fullträff. Pang! Jag träffar den första killen klockrent rakt över näsan, det är en rejäl träff. Han skriker till, vacklar och ramlar nedåt mot den andre kumpanen i trappan, dessvärre tar han även med sig mig i fallet.”, skriver han i ett utdrag som Sportbibeln har tagit del av.

”Slår mig i stort sett gul och blå”

Familjen tas som gisslan av rånarna som vill ha pengar och värdesaker. Schwarz misshandlas svårt under de timmar som dramat pågår.

”Chefen” kommer emot mig, sätter sig ner på huk och säger: ”… en sista gång, och låt detta vara sista gången som jag behöver fråga, berätta var godbitarna finns: cashen, juveler; rubbet. NU! Jag säger ännu en gång att de kan ta bilarna, motorcykeln eller annat som de vill ha. Killen reser sig upp, tar fram basebollträet och säger: ”… du får en chans till.” De kriminella killarna vill ta in mig separat i garaget, bort från övriga familjen. Céu slänger sig på dem och säger att hon också ska med, tillsammans med tjejerna. Vi ska alla vara tillsammans. Céu får en rejäl smäll i ansiktet från ”chefen”. De fortsätter med sitt våld och slår mig i stort sett gul och blå.”

Rånarna lämnade till slut Schwarz hem och familjen kunde andas ut.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM