”Det visade att vi har världens bästa fans”

Uppdaterad 2016-06-16 | Publicerad 2016-06-13

Spelarna hyllar stödet: Håret stod upp på hela kroppen

PARIS. Halva Stade de Frances gigantiska läktare var målade i gult och blått.

Efter 1-1 mot Irland hyllar landslaget de svenska fansen.

– I dag visade vi att vi har världens bästa fans, säger Mikael Lustig.

Följ ämnen
Fotbolls-EM

Det var ett nervöst svenskt lag som spelade 1-1 mot Irland i EM-premiären. Inte helt svårt att förstå kanske med tanke på den otroliga inramningen. Halva Stade de France var målat i gult och blått.

”För dem vi försöker vinna”

– Det var grymt faktiskt. Jag fick gåshud när jag sprang in på uppvärmningen och det var riktigt häftigt att se det live med egna ögon. All heder åt dem. Det är för dem vi försöker vinna och spela. När de lagt ner så mycket tid, kraft och pengar vill man ge tillbaka till dem så vi får försöka göra det bättre nästa gång, säger Albin Ekdal.

– Jag kom ut bara direkt när vi anlände till stadion och det var redan mycket fans så håret bara stod upp på hela kroppen. Det var magiskt. Den var en dröm som gick i uppfyllelse. Under nationalsången. Man är stolt över att vara svensk, säger John Guidetti.

”Så här fans ska uppträda”

Mikael Lustig välkomnar också fotbollsfesten efter en EM-inledning som präglats av skandalrubriker kring huliganism efter scenerna i Marseille före, under och efter Englands möte med Ryssland.

– Det har varit mycket negativa skriverier och mycket som hänt men i dag visar vi att vi har världens bästa fans. Tillsammans med Irlands supportrar, av det man sett, så tror jag att de haft en fantastiskt tid innan och under matchen och även kommer ha det under kvällen också. Det är så här fotbollsfans ska uppträda.