Zlatan tvåmålsskytt i Uniteds storseger

avPetra Thorén

Klassmål av Pogba, två fullträffar för Ibrahimovic

Paul Pogba gjorde ett klassmål.

Zlatan Ibrahimovic bröt sin mållösa trend.

Hans 2-0 var historiskt, mål nummer 25 000 i Premier League, men möttes av ett skämtsamt Zlatan-svar.

– Jag trodde det var jag som hade gjort 25 000 mål.., säger Zlatan Ibrahimovic i segerintervjun.

Foto: REUTERS

Manchester United har inte rosat marknaden i Premier League. Massor av chanser men inga mål mot Burnley förra helgen och en position i tabellen alltför långt efter topplagen.

Matchen mot Swansea blev ett fall framåt, men ett svagt motstånd hjälpte United in i matchen. Experten Bojan Djordjic i Viasat kallade Swanseas insats fram till lagets reduceringsmål (1-3) för träningsspel.

– Swansea direkt usla, en transportsträcka för Manchester United, säger Viasats expert Bojan Djordjic.

På planen förlitade sig den avstängde managern José Mourinho på sina värvade stjärnor Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic. Men han gav också Wayne Rooney chansen från start. Rooney, som gjorde mål i veckans match i Europa League (1-2 mot Fenerbahce) fick sätta på sig kaptensbindeln och spela i en offensiv mittfältslinje med fyra spelare bakom Zlatan Ibrahimovic på topp.

Få snabba spelare

I brist på djupledslöpande spelare som Marcus Rashford, Jesse Lingard, Anthony Martial och Henrikh Mkhitaryan (inte ens i truppen) fick spelarna runt Zlatan Ibrahimovic bidra med rörelse och fylla på i boxen.

Paul Pogba gjorde det och visade vägen för United när han vackert gjorde 1-0 med ett riktigt konstmål efter en kvart. Fransmannen sköt med fin balans på en boll in från Wayne Rooney. Bollen nådde Pogba via en Swansea-spelare som vann sin höjdduell i straffområdet med Zlatan Ibrahimovic.

– Ett fantastiskt mål. En volley där han kommer ner men vänster axel, det är väldigt, väldigt svår, säger Ola Andersson i Viasat-studion.

– Visst var det ett vackert mål och jag är glad. Men segern var det mest viktiga, säger Paul Pogba i segerintervjun.

Efter det förlösande målet var det dags för den svenska anfallaren att hitta målet igen. Efter 609 mållösa minuter i Premier League var det dags igen i matchens 21:e minut.

”Trodde jag gjort 25 000 mål”

Zlatan Ibrahimovic fick en boll av Wayne Rooney, vek in och ryckte förbi sin försvarare och sköt lågt vid målvakten Lukasz Fabianskis närmsta stolpe.

Målet var historiskt på så sätt att det var mål nummer 25 000 i Premier League. När han fick frågan efter matchen om han hade koll på att han gjort ett historiskt mål svarade Ibrahimovic:

– Jag trodde att det var jag som hade gjort 25 000 mål. Det visste jag inte.

I sin egen app, Zlatan Unplugged, kommenterade han rekordet vidare. Enligt appen gjorde han under söndagen också sitt 400:e klubblagsmål genom tiderna.

– Det är inget jag tänker på nu, men efter karriären, då ska jag kolla igenom alla rekord.

En stund senare höll sig Zlatan Ibrahimovic framme igen. Han tog emot en lång boll från målvakten David De Gea, satte ner bollen till Wayne Rooney, vände och stack. Passningen kom tillbaka och Zlatan kunde hålla undan i sin närkamp och göra 3-0.Några fler mål blev det inte för Manchester United. I andra halvlek tog Swansea chansen och reducerade efter en frispark som Mike van der Hoorn nickade in.Matchen slutade 3-1 till Manchester United.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM