Lämnar PSG för spel i ärkerival

FOTBOLL

Alla tre svenskar borta efter kunganobben

Tvåa i ligan och senast omskriven kring Zlatans kunganobb.

Nu lämnar Caroline Seger PSG men blir ingen drömvärvning för en svensk klubb.

Istället ansluter 31-åringen till Lotta Schelins Lyon.

PSG fick se sig slagna av ärkerivalen Lyon både i Champions League och ligaspelet. Med en omgång kvar av den franska ligan leder Lyon med tre poäng och ointaglig målskillnad.

”Försökte behålla dem”

Nu drabbas PSG också av ett tungt avbräck. Nyckelspelaren Caroline Seger inte bara lämnar laget – hon gör det för Lyon.

– Jag försökte behålla Caroline Seger och Jessica Houara men de hade redan gjort klart med Lyon, säger tränare Patrice Lairs om Seger och mittfältskollegan Houara.

Seger har tidigare pekats ut som en drömvärvning för svenska Rosengård men de får nu alltså fortsätta drömma om den svenska landslagsstjärnan. För PSG väntar ett tungt arbete med att ersätta Seger och bygga ett lag för att utmana Lyon.

Alla tre borta

De senaste veckorna har samtidigt skriverierna i Paris handlat mer om den svenska kungen än PSG:s damlag när Caroline Segers namn nämnts. Detta sedan uppgifterna presenterades att det var herrlagets stjärna Zlatan Ibrahimovic som stoppade Seger och Kosovare Asllani från att närvara på kungabesöket i Paris.

Nu är Zlatan (utgående kontrakt), Seger och Asllani (Manchester City) alla borta från klubben. Kvar i damlaget finns Lisa Dahlkvist.

ARTIKELN HANDLAR OM