Inför titelmatchen – mästarna hyllar Ibra

FOTBOLL

Leicester-spelarna lovordar svensken inför mötet

1 av 3

Zlatan Ibrahimovic, 34, är självsäker inför Community Shield – men motståndet inser allvaret.

Leicester fruktar svensken inför mötet.

– Det kommer inte att bli enkelt, säger Leicesters backbjässe, Wes Morgan, till Sportbladet.

Foto: Wes Morgan är van att hålla koll på motståndarnas stjärnor. 

Ett konstmål direkt och en hyllning av hemmapubliken blev Ibrahimovics facit efter sina två försäsongsmatcher med Manchester United.

Nu börjar allvaret.

Drygt en månad efter att 34-åringen skrev på för ”Red Devils” gör han tävlingsdebut i eftermiddag, mot regerande mästaren Leicester City, i Community Shield.

Och svenskens nedslag i Premier League har knappast gått obemärkt förbi. Inför säsongen är han av ligans mest uppmärksammade profiler och även Leicester-spelarna medger att Manchester United kommer bli svårslaget med Ibrahimovic i truppen.

– Han gör alla lag bättre. Kolla bara på hans meritlista, säger Andy King till Sportbladet i samband med lagets genrep mot Barcelona på Friends Arena.

– Zlatan är en bra spelare och jag har mött honom tidigare, fortsätter Leicester-mittfältaren.

Hyllar Ibrahimovic

Han tänker tillbaka till den gången, när England mötte Sverige på Friends Arena, där en viss Ibrahimovic skrev fotbollshistoria genom att först göra ett hattrick innan han cykelsparkade in sitt fjärde mål från 30 meter.

– Han var briljant då och jag är säker på att han kommer att liva upp Premier League nu också. Alla vet vilken spelare han är och vi måste markera honom noggrant.

Men för mittbacken Wes Morgan blir mötet med Ibrahimovic det första och det är han som kommer att få huvuduppdraget att sätta stopp för svensken.

– Det kommer inte att bli enkelt, men vi måste försöka och samtidigt tro på oss själva, säger Morgan.

– Han har en enastående kvalitet och han kommer att addera något annorlunda till United. Jag tror att de kommer att vara bättre i år, fortsätter han.

”Kom hit för att vinna”

Samtidigt som Leicester-spelarna berömmer Ibrahimovic är han själv betydligt mer kaxig inför eftermiddagens möte.

I en intervju med Manchester Uniteds hemsida lovar han stordåd.

– Jag kom inte hit för att slösa tid, jag kom hit för att vinna. Jag tror att klubben har samma filosofi, särskilt en klubb som den här. Den är gjort för att vinna. Det är så det är. Det är den första matchen, en match, och en titel, säger Ibrahimovic.

Han väntas starta tillsammans med Wayne Rooney i anfallet och han är så självsäker att han nästan har tagit ut segern i förskott.

– Det är den första titelmatchen och det är den första titelmatchen vi kommer att ta hem. För mig är varje titel viktig. Jag har vunnit 30 titlar och jag vill ha fler av dem. Jag är inte nöjd förrän jag har tagit hem alla.

Community Shield är ett möte mellan Englands liga- och FA-cupmästare och spelas på Wembley i London med start 17.00. Viasat Sport Premium sänder matchen.