Man Uniteds plan: ’Två år med Zlatan’

FOTBOLL

Mourinhos uttalande som startar spekulationer

Vet José Mourinho mer om Zlatan Ibrahimovics framtid än omvärlden?

Gårdagens uttalande i engelsk tv har satt fart på spekulationerna.

– Under sina sista två år kunde han inte hittat en större liga, säger Mourinho om svensken som skrev på för ett år.

I början av juli blev Zlatan Ibrahimovic klar för Manchester United och återförenades därmed med José Mourinho.

– Jag kan knappt bärga mig innan jag får arbeta med José Mourinho igen. Han är en fantastisk manager och jag är redo för den här nya spännande utmaningen, sa den 34-årige svensken då.

Mourinho pratar om två år

Kontraktet uppgavs då vara på ett år med en veckolön på närmare tre miljoner kronor i veckan.

Men en intervju med José Mourinho i BT Sports i går har satt igång spekulationerna om svenskens framtid och om planerna på att förlänga svenskens kontrakt med ytterligare ett år.

– Vi är så glada över att ha honom och under de två åren, förmodligen de två sista åren i hans karriär, kunde han inte hittat en större liga att avsluta karriären i. Vi kunde inte hittat en bättre anfallare under det här fönstret för att utveckla laget och vi kunde inte hittat en bättre anfallare än Zlatan för att ge oss den stabilitet som vi behöver, säger Mourinho i intervjun.

Det har talats om en option på ytterligare ett år i kontraktet och Mourinho pratar alltså redan om tvåårsplan trots ursprungskontraktet på ett år.

”En liten intressant anteckning i José Mourinhos BT-intervju om Zlatan Ibrahimovic: ’Vi är så glada över att ha honom i TVÅ år’. Känslan är att han definitivt kommer ta upp sitt extraår i kontraktet”, skriver Marcas journalist Chris Winterburn på Twitter.

Kan få CL-chans

En tvåårsplan skulle innebära att Zlatan Ibrahimovic i så fall möjligen skulle kunna få en sista chans att vinna Champions League – om United slutar topp fyra i ligan – tillsammans med José Mourinho.

– Han är en vinnare, jag är en vinnare och vi vet båda vad vi vill – vi vill vinna. Vart vi än går vinner vi och vi kommer vinna igen, sa Zlatan strax efter att han blev klar för sin nya klubb.

Manchester United spelar ligapremiär mot Bournemouth på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM