”Den ena dagen är man älskad – nästa dag är man hatad’

FOTBOLL

Ranégie har kritiserats hårt av Djurgårdssupportrarna i vår

Foto: Paulinho stal showen mot Mathias Ranégies Djurgården.

GÖTEBORG. Hyllad som ett av allsvenskans bästa nyförvärv inför säsongen.

Men Mathias Ranégie har kritiserats hårt av Djurgårdssupportrarna i vår.

– Det går snabbt, ena dagen är man älskad, nästa dag är man hatad, säger han.

Den förre skyttekungen från Häcken och Malmö plockades hem på lån i vintras, men våren har varit tung för både Mathias Ranégie och Djurgården. Han har vid upprepade tillfällen kritiserats hårt både under matcher på sociala medier. Han valde till slut att stänga ner sitt Instagram-konto efter att kritiken blivit för hård.

– Sån är fotbollen. Man får skit när man inte levererar. Det går snabbt, ena dagen är man älskad och nästa dag är man hatad. Så har det väl varit i alla klubbar egentligen, säger han efter 1-3-förlusten mot gamla klubben Häcken.

– Men jag tycker att vårt spel ser bra ut i dag. Vi blir straffade, men vi skapar rätt många lägen så helt åt helvete tycker jag inte att matchen var. Det var snäppet över många andra matcher som vi spelat i vår. Vi ska hålla huvudet högt, vi gjorde en bra avslutning. Men vi får göra något bra av ledigheten och komma tillbaka ännu starkare.

”Känts bra de sista två matcherna”

Ranégie nickade snyggt in kvitteringen kort efter Häckens ledningsmål, och var bara centimeter från att göra årets mål med en cykelspark i den andra halvleken. Men bollen träffade stolpen och gick ut igen. Det var en klart godkänd insats av anfallaren som rörde sig på ett helt annat sätt än tidigare i vår. För tio dagar sedan gick han ut i Sportbladet och berättade om sina pollenproblem, men blev då återigen hånad av Djurgårdssupportrarna.

– Det har känts bra de sista två matcherna, sen även om de inte tror mig så har jag haft jäkliga problem med pollen. Alla som har problem med det vet att det varit väldigt höga halter av pollen i vår, så är det bara.

”Alltid lika tråkigt att få kritik”

Har kritiken du fått varit berättigad, eller känner du dig orättvist utpekad?

– Jag har inte läst, man ju hur det är. När det skrivs skit så är det självmord att hålla på och läsa allt. Jag har varit med tillräckligt länge för att inte göra det. Men samtidigt har jag varit med tillräckligt länge för att veta vad jag är för sorts spelare. Jag vet att när jag har bra stunder så är jag jävligt bra. Men det är ett nytt lag, det är nya rörelsescheman och det tar tid innan man anammar det. Det är alltid lika tråkigt att få kritik, men man får fokusera på det man är bra på och försöka jobba sig igenom det.