Concha tvingas lämna Öster: ”Kan inte säga någonting nu”

Foto: Bildbyrån
Matias Concha.
FOTBOLL

Matias Concha lämnar Östers IF.

Sportchefen, som tillträdde 2016, tvingas lämna efter att klubben nu väljer att se över sin organisation.

”Det stämmer. Kan tyvärr inte säga mer i dagsläget”, skriver han i ett sms till Fotbollskanalen.

När den gamla Malmö- och Djurgårdsbacken Matias Concha anställdes av Öster 2016 låg den anrika klubben i division 1. Första säsongen vid rodret tog han tillbaka laget till superettan, där de i dag återfinns.

Inför nästa säsong har klubben som målsättning att avancera till allsvenskan – men enligt Expressen gör klubben den resan utan Concha som sportchef.

De uppgifterna bekräftar huvudpersonen i fråga i ett sms till Fotbollskanalen.

”Det stämmer. Kan tyvärr inte säga mer i dagsläget”, skriver han till sajten.

”Önskar honom all lycka”

Under tisdagskvällen bekräftade även klubben att Concha kommer att lämna föreningen. På sin hemsida skriver de:

”Östers IF genomför en organisationsförändring vilket innebär att föreningen har beslutat att Matias Concha lämnar sin tjänst som sportchef. Vi tackar Matias för tiden han funnits i föreningen och bidragit till flera förbättringar i vår utveckling och vi önskar honom all lycka till framöver”.

Siktar på allsvenskt spel 2019

Nu redogör klubben för hur den nya organisationen kommer att se ut.

”Föreningens elitverksamhet leds framöver av en sportgrupp bestående av huvudtränare Christian Järdler, Peter Wibrån och styrelsens sportsligt ansvarige Fredrik Gustafson. Sammantaget innebär förändringarna en förstärkt organisation som skall bidra till att Öster åter etablerar sig i Allsvenskan”, står det på Östers hemsida.

Rollen som sportchef i Öster var Conchas första ledarroll, efter en lång spelarkarriär i Malmö, Djurgården och tyska Bochum. Han avslutade karriären i Malmö 2014, och vann där två SM-guld.

ARTIKELN HANDLAR OM