Premier League

Här spottar Liverpool-ikonen på den 14-åriga flickan

Av: 

Frida Fagerlund

Erik Karlsson

FOTBOLL

Jamie Carragher, 40, häcklades av Manchester United-supportrar.

Då såg tv-experten rött – och spottade på familjen, däribland en 14-årig flicka.

Nu stängs han av från sitt jobb i svenska Viasat under utredning.

– Beteende är oacceptabelt, säger MTG:s sportchef.

Den förre Liverpool-spelaren Jamie Carragher har numera en framgångsrik karriär som tv-expert i Sky Sports och även skandinaviska Viasat.

I helgen fick 40-åringen se sitt gamla lag förlora med 1–2 mot Manchester United på Old Trafford – en förlust som han uppenbarligen inte hanterade speciellt bra.

När Carragher var på väg hem häcklades han av en familj i bilen intill som upprepade resultatet ”1–2”, varpå tv-experten rullade ner rutan och skickade en rejäl loska som främst ska ha träffat en 14-årig flicka.

Enligt Mirror blev flickan mycket upprörd och började gråta. Jamie Carragher uppges ha ringt upp henne efteråt och bett om ursäkt och erkänt att han tappade huvudet.

”Det är äckligt”

En talesperson från Sky säger enligt tidningen att ”sådant beteende absolut inte är acceptabelt och att det ska framföras till Jamie”.

Jamie Carragher jobbar även för svenska Viasat. Men nu meddelar MTG:s sportchef Per Nunstedt att Liverpool-ikonen stängs av från morgondagens Champions League-sändning, något Expressen var först att rapportera.

– Vi ska träffa Jamie Carragher i dag och höra hans syn på saken och vad som eventuellt kan hänt tidigare, men det beteendet du ser på filmen är oacceptabelt och därför kommer han inte jobba för oss på Old Trafford i morgon, säger han.

Dagens möte avgör Jamie Carraghers framtid hos kanalen.

– Vi kommer ta en diskussion kring incidenten och därefter tar vi en diskussion om framtida uppdrag, säger Per Nunstedt.

Har ni haft någon dialog redan nu?

– Det är ett personalärende, så allt som sägs mellan oss stannar mellan oss. Däremot kommer vi återkomma med vårt besked när vi pratat med Jamie.

”Extremt arg och besviken”

Flickans mamma har, trots ursäkten, inte kommit över händelsen.

– Jag var extremt arg och besviken över att han var kapabel att göra något sådant, det räcker att titta på henne för att förstå att det är ett barn, säger den 38-årige mamman till Mirror.

– Vad gjorde hon för fel? Hon gjorde inget fel alls. Att spotta på någon är att sjunka som lägst, det är rent av äckligt.

Under måndagen kom även beskedet att Sky Sports stänger av Carragher från sitt program ”Monday Night Football”.

Se klipp på spottloskan här (extern länk!)

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jackpot ca 3,5 miljoner kronor på Europatipset. Kan du hitta spikarna, skrällarna och 13 rätt? Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Premier League

LÄS VIDARE

Cechs revansch efter sågningen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Manchester United

Liverpool FC

Jamie Carragher

Viasat