Bekräftat: Banušić lämnar Linköping

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Marija Banušić jublar efter SM-guldet 2017.

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

Marija Banušić lämnar Linköping för Beijing BG Phoenix.

Det bekräftar spelarens agentur i ett pressmeddelande.

– Det är en utmaning som är svår att tacka nej till, säger Banušić.

Marija Banušić, 22, byter Linköpings FC mot Kina. Detta bekräftar hennes agentur Neverland MGMT i ett pressmeddelande, hänvisade till av Fotbollskanalen.

Klubben hon flyttar till är Beijing BG Phoenix, där hon återförenas med tränaren Kim Björkegren som hon tog SM-guld tillsammans med förra säsongen. Dessutom är hennes tidigare lagkamrat Elena Sadiku assisterande tränare i klubben.

– Jag har mitt SM-guld, vilket är det största och egentligen enda relevanta man kan vinna inom svensk damfotboll, säger Banušić i pressmeddelandet.

”Styrs av utmaningar”

– Jag känner att jag uppnått det, och var redo för nya utmaningar. Jag styrs av just utmaningar, både som spelare men även som människa, och ser fram emot att komma till en professionell miljö i Kina. Jag ser fram emot att hjälpa laget och att göra laget bättre vilket de kommer att bli med mig. Det är en utmaning som är svår att tacka nej till, och jag ser verkligen fram emot att återförenas med Kim Björkegren och Elena Sadiku.

Ska ta ligan med storm

Även Björkegren ser positivt på Banušić ankomst.

– Det känns riktigt spännande att få jobba med Marija igen. Jag vet att hon har goda förutsättningar att kunna ta den här ligan med storm, och att komma in i det duktiga laget vi har. Vi vet vad vi får, och Marija vet vad hon får när det kommer till det spelmässiga då vi tidigare haft ett succéartat samarbete. Marija är en spelare som kan avsluta med bägge fötterna, med power eller känsla. Jag är övertygad om att Marija kommer att passa perfekt hos oss och ser fram emot hennes debut, säger han i pressmeddelandet.

Damallsvenska mästare på 2010-talet 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM