Sundsvall förlänger med Skúlason

FOTBOLL

Skrivit på för två år

Gif Sundsvall rustar truppen för en allsvensk återkomst.

Där ingår Ari Skúlason.

Klubben har skrivit ett tvåårsavtal med 24-åringen.

– Vi vet vad vi har och vad vi får från Ari Skúlason, säger managern Sören Åkeby till klubbens officiella hemsida.

Ari Skúlason kom till klubben 2008 och hans avtal med klubben gick ut efter den här säsongen.

Säsongen slutade bra för Gif Sundsvall, som återvänder till allsvenskan nästa år. Och Skúlason har bestämt sig för att följa med.

– Jag har varit med och kämpat för att hjälpa laget tillbaka till Allsvenskan och nu när vi är där så vill jag gärna stanna och etablera klubben, säger han till Sundsvalls officiella hemsida.

– De har presenterat en bra lösning för mig och min familj och det känns som att vi ser en början på något väldigt bra här. Klubben har tagit rätt steg och utvecklas mycket sedan jag kom hit.

”Ett bra nyförvärv”

Managern Sören Åkeby är väldigt nöjd med att islänningen stannar kvar i klubben.

– Med Aris påskrift får vi ett bra nyförvärv. Hans kontrakt gick ut och vi har lyckats komma överens om ett nytt avtal. Vi vet vad vi har och vad vi får från Ari Skúlason och det känns väldigt bra att vi får behålla honom även i kommande säsonger, säger han.

Vill behålla Engblom

Pontus Engblom har varit utlånad till Gif Sundsvall från AIK den här säsongen och gjort succé.

Enligt Dagbladet träffade han AIK för att diskutera framtiden i går. Samtidigt vill Gif Sundsvall att Engblom stannar i klubben.

– Vi är fortfarande intresserade av bra fotbollspelare. Men det är en speciell situation eftersom det är AIK:s spelare. Det är AIK som äger frågan, säger GIF:s rekryteringsansvarige Urban Hagblom till Dagbladet.

Men det är inte bara de två klubbarna som vill ha Engblom.

– Han följs av flera klubbar, men det är långt därifrån till att någon ska slå till, säger agenten Stefan Pettersson till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM