”Inget snack om vilket lag som var det bättre”

FOTBOLL

Jonas Olsson hyllar sitt WBA

Jonas Olsson och WBA hade inte kunnat drömma om en bättre start på säsongen.

Seger med 3–0 mot ­Liverpool.

– Inget snack om ­vilket som är det bättre ­laget, säger den svenske mittbacken.

Foto: Olssons West Bromwich fick en drömstart på ligan efter 3–0 hemma mot Liverpool.

Jonas Olsson var osäker på spel inför premiären mot Liverpool. 29-åringen fick problem med vaden under landskampen mot Brasilien i onsdags. Han stod över träningarna i veckan och det var först under uppvärmningen han beslutade sig för att spela.

– Det kändes okej, inte helt hundra. Men tillräckligt bra för att spela. Och det fungerade helt okej under matchen, säger Olsson till Sportbladet.

Domaren i fokus

Ett milt uttryck när en 3-0-seger mot Liverpool ska beskrivas.

– Vi spelar den fotboll vi ska spela och vinner helt välförtjänt mot ett riktigt bra lag. 3–0 är ett rättvist resultat. Vi har chanser att göra både 4–0 och 5–0. På slutet är det inget snack om vilket som är det bättre laget.

Liverpoolspelarna var efter matchen irriterade på domaren Phil Dowd som visade ut Daniel Agger och dömde två straffar till hemmalaget.

– Agger rev ner en av våra spelare i första halvlek och borde kanske ha fått en frilägesutvisning redan då. I andra händer samma sak och den är solklar. Visserligen missar vi straffen. Den andra straffen känns också helt rätt, säger Olsson.

”Pratat om framtiden”

29-åringen har den senaste tiden omgärdats av en hel del flyttrykten. Galatasaray och Tottenham är två av klubbarna som har nämnts.

– Jag börjar bli van, det påverkar mig inte mycket. Jag tycker att jag har bevisat att jag kan ­fokusera på fotbollen. Om ryktena övergår till något mer konkret får man ta det då.

Förhandlar du med WBA nu?

– Förhandlar och förhandlar... Vi har haft snack om framtiden en längre tid, men det är inget nytt där. Mer än så vill jag inte kommentera.

ARTIKELN HANDLAR OM