Räds inte tufft spel mot Zlatan

FOTBOLL

”Kommer inte ha några problem”

PARIS. Zlatan Ibrahimovic skadade foten i en närkamp i den franska ligapremiären och i morgon väntar ett av ligans hårdaste lag.

Men Carlo Ancelotti är inte rädd att att de franska försvararna ska vara en hälsorisk för den svenska stjärnan.

– Zlatan kommer inte ha ångra problem med tuffa motståndare, han är själv en aggressiv spelare, säger Ancelotti till Sportbladet.

PSG:s italienska tränare tog på lördagseftermiddagen emot media på klubbens träningsanläggning Camp des Loges med fortsatt positiva besked om Zlatan Ibrahimovics skadeläge.

– Vi har tittat till honom och i dag kommer han att kunna träna (för första gången sedan matchen mot Lorient förra helgen, reds. anm) med de andra. Sen får vi ta ett slutgiltigt beslut inför morgondagens match, men vi hoppas och tror att han kommer att kunna vara med, säger Ancelotti inför söndagens kraftmätning med Ajaccio, som överraskande tog tre poäng mot Nice i Ligue 1:s första omgång.

Ajaccio är känt för att vara ett hårt spelande lag, men Ancelotti låter sig inte skrämmas för svenskens del.

– Vi siktar på att han ska vara fit för att spela hela tiden, om han är trött kan han få vila, men om han är i god form ska det inte vara några problem. Han jobbar på bra, men vi måste se till att vi inte tar risker med honom. Det gäller Zlatan och alla andra spelare.

Han skadade sig redan i ligadebuten och nu möter ni ett lag som är känt för sin aggressivitet, du är inte rädd att de franska försvararna ska bli en hälso risk för Ibrahimovic?

– Nej, haha, det är jag inte. Inbra är själv aggresssiv. Han är ledsen för det som hände med Bruno Ecuele Manga (Lorients försvarare som efter närkampen med Ibrahimovic i första omgången skadade sig och blir borta i sex månader), det är vi alla. Men jag tror inte att han kommer att ha problem med aggressiva spelare, för han är själv just det, säger Ancelotti till Sportbladet.

PSG:s andra Milan-värvning, brassen Thiago Silva som var med när Brasilien mötte Sverige på Råsunda i onsdags, har däremot fått ledigt av Ancelotti i tre dagar och kommer att presenteras för klubben först nästa vecka. Även Tiago Motta kommer att saknas i truppen som åker till Korsika i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1