TV 4 låser in stormatchen

Publicerad 2012-08-23

Barcelona-Real Madrid sänds i TV4 Sport Xtra

För att se Messi och de andra stjärnorna i kväll krävs det att du har TV4 Sport Extra.

Ett toppmöte – Barcelona mot Real Madrid i Spanska Supercupen.

Då väljer TV4 att låsa in matchen i betalkanalen TV4 Sport Xtra.

– Att betala mellan 39 kronor och 59 kronor per månad för att se en stor mängd sport är rimligt, ­säger Hans Pekkari, sportchef på TV4-gruppen.

Tittarna går miste om årets första El Clasico.

Anledningen att Spanska Cupen och Spanska Supercupen ligger i TV4 Sport Xtra är att sändningarna krockar för mycket med andra program och deras rättigheter annars.

– När kanalen startade i våras var vi tydliga med att cuperna skulle ligga i TV4 Sport Xtra. Förra säsongen gick de i TV4 Sport men vi har haft svårt att få ut matcherna där eftersom de ofta kolliderat med andra evenemang. På det här sättet kommer vi att kunna sända fler matcher än tidigare. Det är så vi har resonerat, säger Pekkari.

I kväll är det en eftersändning av trav på TV4 Sport. Är det rimligt att flytta El Clasico för det?

– Vi har tittat på säsongen som helhet, inte bara vid ett tillfälle och valt att lägga cuperna i Xtrakanalen för att vara tydliga mot tittarna.

Kan låsa in Zlatan

Vad vill du säga till tittarna som kanske tycker att det är ett fult knep att lägga en toppmatch i TV4 Sport Xtra?

– Alla får tycka som de vill, men att betala mellan 39 kronor och 59 kronor per månad för att se en stor mängd sport är rimligt.

När det gäller El Clasico i La liga så kommer de sändas i Canal plus, däremot kan vissa matcher i franska ligan låsas till TV4 Sport Xtra.

– Vid något enstaka fall där Zlatan spelar och PSG:s match krockar med något annat attraktivt evenemang så kommer något av dem att flyttas men det beslutet tar vi om det blir aktuellt. Men till största delen sänds franska ligan i TV4 Sport, säger Hans Pekkari.

Stormötet Barcelona-Real Madrid sänds från 22.25.

Följ ämnen i artikeln