”Vi borde gjort mål”

FOTBOLL

AIK i tufft utgångsläge inför returen

AIK vågade, satsade offensivt och imponerade till en början.

Trots det är det underläge 0-1 efter första playoff-matchen till Europa League mot CSKA Moskva.

– Vi måste göra mål i första halvlek för att ha en chans, säger Helgi Danielsson i Eurosport.

AIK inledde oväntat piggt i sista kvalomgången till Europa Leagues gruppspel mot storfavoriten CSKA Moskva. Det stjärnspäckade ryska laget, med svenske landslagsmannen Rasmus Elm från start, fick de första 30 minuterna ägna sig åt att spela andrafiolen.

”De var ganska bra”

Efter hand åt sig ändå gästerna in i matcherna och tog över. En stark individuell prestation blev då avgörande.

Ahmed Musa tog sig in i straffområdet och tryckte sig förbi AIK-backen Per Karlsson. Mitt framför mål dök Keisuke Honda upp, fick passningen perfekt och kunde enkelt slå in segermålet i AIK:s vidöppna mål.

– Första halvtimmen har vi mycket boll men fixar det inte riktigt när vi har kontringar. Vi måste göra mål i första halvlek för att ha en chans. I slutet av första och i andra har de snabbare passningsspel än oss och vi blev trötta. Men i första hade vi ganska bra lägen och borde gjort ett mål, säger AIK:s Helgi Danielsson i Eurosport.

Bästa motståndaren du mött?

– Nej, kanske inte direkt. Men de var ganska bra.

”Kommer bli tufft”

Förslusten var en tung smäll för hemmalaget inför 16 889 åskådare på Råsunda. AIK gjorde inte på något sätt en dålig insats men sitter ändå i en mycket svår sits med underläge och ett bortamål emot sig inför returen i Moskva nästa vecka.

– Vi ska göra allt vi kan därborta. Det kommer bli tufft men vi ska försöka sätta dit en, säger Viktor Lundberg i Eurosport.

Till den matchen måste AIK framförallt förbättra spelet i sista tredjedelen av planen där laget var för svaga för att på allvar kunna hota CSKA. Närmast kom just Lundberg med ett bra skottläge på övertid, men anfallaren sköt utanför.

– Chans och chans. Den studsar ner och jag försöker bara få ner den på marken, säger Lundberg om halvvolleyn.

Hos gästerna fick även Pontus Wernbloom speltid med ett inhopp i andra halvlek.

ARTIKELN HANDLAR OM