Klubbpampen: ”Zlatan var större än PSG”

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 36, gjorde stort avtryck i Ligue 1.

Nu berättar även Olivier Létang, tidigare sportdirektör i PSG, om ”Ibras” inverkan på klubben.

– Zlatan var större än klubben, säger han enligt Quest-France.

Foto: Martin Rickett / TT / NTB Scanpix

Sommaren 2016 lämnade Zlatan Ibrahimovic, 36, Paris Saint-Germain för Manchester United efter fyra raka ligatitlar med den franska storklubben.

”Ibras” avtryck i Ligue 1 har både hyllats och kritiserats.

Under sin tid i Frankrike skapade svensken en rad dystra rubriker då han bland annat kallade landet för ”ett skitland”, trotsade ligans regler och avslutade sin tid i Ligue 1 med en attack mot hela ligan.

”Riskerade min image”

– Ligue 1 var inte i nivå med min talang. Det är den enkla sanningen. När jag gick dit så riskerade jag min image som fotbollsspelare, sa ”Ibra” i ett uppmärksammat uttalande.

Det har också rapporterats om ett lönebråk mellan PSG och anfallaren, som under sin första tid i klubben även uppgavs vara en del av en parkeringstvist som ska ha orsakat ”avundsjuka och missämja”.

Nu har även Olivier Létang, tidigare sportdirektör i PSG, berättat om ”Ibras” inverkan på klubben.

”Är inte galna”

– Jag älskar Zlatan, vi har en väldigt bra relation, men när jag kom så var Zlatan större än klubben, säger Létang enligt franska Ouest-France, och fortsätter:

– Jag har träffat klubbar med starka institutioner. Jag träffade Carlo (Ancelotti) i Bayern München, Real Madrid... där är ingen större än klubben. Idén med PSG var att bygga upp klubben snabbt, men att behålla organisationen. Så i fallet med Zlatan var det viktigt att åter placera PSG överst, för att bygga en solid institution.

– Men det där vet de stora spelarna, de är inte galna. De vet att klubben är viktigast och respekterar det utan problem, säger Létang.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

De har vunnit Guldbollen mer än en gång 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM